Strojna oprema
04.03.2006 11:35

Deli z drugimi:

Share

Sodelovanje Olympusa in Panasonica

Olympus in Panasonic najavljata digitalne zrcalno-refleksne kamere sistema štirih tretjin

Olympusov E-330 …

Družbi Olympus in Matsushita Electric Industrial (Panasonic) sta sodelovali pri razvoju digitalnih zrcalno-refleksnih kamer z zamenljivimi objektivi, skladnih s standardom štirih tretjin. Olympus je predstavil model E-330, v katerem so vgrajene v sodelovanju razvite tehnologije, Panasonic pa je najavil razvoj svoje prve digitalne zrcalno-refleksne kamere DMC-L1 in predstavil njen prototip.

Obe kameri sta rezultat sporazuma, podpisanega 13. januarja 2005, s katerim sta se Olympus in Panasonic dogovorila o skupnem razvoju tehnologij in ključnih sestavnih delov digitalnih zrcalno-refleksnih kamer. Naloga obeh novih kamer je tudi promocija in uvajanje digitalnih zrcalno-refleksnih kamer, ki uporabnikom omogočajo, da v celoti izrabijo vse pomembne prednosti, ki jih prinaša standard štirih tretjin.


… in Panasonicov DMC-L1.

V sodelovanju razvita enota zrcala in tipalo Live MOS, vgrajena v novi kameri, bistveno izboljšata delovanje zrcalno-refleksnih kamer in omogočata razvijanje izdelkov bistveno večjih zmogljivosti kot do sedaj.

V kameri so vgrajeni hitro povratno zrcalo, iskalo in tipalo AE, ki delujejo kot izjemno učinkovito srce digitalne zrcalno-refleksne kamere. Vsi elementi so bili namensko zasnovani in prilagojeni vgradnji tako v Olympusove kot v Panasonicove izdelke.

Tipalo Live MOS je tipalo nove generacije, ki zagotavlja visoko kakovost slike na CCD tipalu in nizko porabo energije CMSO tipala, kar omogoča dolgotrajen prikaz žive slike (Live View) na zaslonu zrcalno-refleksne kamere. Zaradi poenostavljenega vezja je razdalja med mikrolečami in fotodiodami majhna, kar zagotavlja boljšo odzivnost in večjo kakovost slike tudi v primeru, ko pada svetloba na tipalo pod kotom.

Na osnovi teh novosti bosta Olympus in Panasonic nadaljevala z razvojem svojih izdelkov skladno s svojima strategijama.

Olympus je novo razviti komponenti že vgradil v pred kratkim predstavljen model E-330, ki je prva digitalna zrcalno-refleksna kamera z zamenljivim objektivom, ki omogoča sestavljanje kompozicije s pomočjo stalnega prikaza žive slike na LCD zaslonu na hrbtni strani kamere, kar je bilo do zdaj zelo težko doseči. Prav možnost predogleda žive slike označuje E-330 kot prelomni izdelek, ki uporabniku na široko odpira vrata do povsem novega načina zrcalno-refleksne fotografije.

Prva digitalno-refleksna kamera, ki so jo razvili pri Panasonicu, pa je DMC-L1, ki združuje način upravljanja, običajen za analogne fotoaparate, s fotografiranjem s predogledom žive slike in drugimi uporabniku prijaznimi lastnostmi, ki so edinstvena značilnost digitalnih kamer. Z uporabo tipala Live MOS in lastnega procesorja za sliko LSI Venus Engine III je Panasonic do največje možne mere povečal zmogljivost obeh naprav in tako uspel doseči visoko kakovost slike in hitro obdelavo podatkov, ki sta ključnega pomena za delovanje zrcalno-refleksnih kamer. Z razvojem nadaljujejo, tekom leta nameravajo predstaviti nov model DMC-L1.

Z združevanjem Olympusove tehnologije, ki je vodilna na področju zrcalno-refleksnih kamer, in Panasonicove napredne digitalne AV tehnologije so uporabnikom na voljo digitalne zrcalno-refleksne kamere sistema štirih tretjin in številni objektivi. Cilj obeh družb je fotografskim entuziastom ponuditi tako stopnjo ustvarjalnosti in zadovoljstva, ki je niso bili še nikoli deležni.


Prijavi napako v članku