Telefoni
26.07.2017 11:52

Deli z drugimi:

Share

Snapdragon 836 izključno za Google Pixel 2

Google Pixel 2 naj bi bil kot prvi opremljen s procesorjem Qualcomm Snapdragon 836.
Google Pixel 2 naj bi bil kot prvi opremljen s procesorjem Qualcomm Snapdragon 836.

Že dalj časa se na svetovnem spletu šušlja, da naj bi podjetje Google novi pametni mobilni telefon družine Pixel predstavilo kmalu, ljubitelji mobilnega operacijskega sistema Android pa od njega pričakujejo veliko. Njegov največji adut bo po mnenju mnogih poznavalcev kakovostni zaslon visoke ločljivosti, saj naj bi ponujal razmerje stranic kar 18 prosti 9, robovi zaslona pa bodo komajda vidni. To dejansko pomeni, da bo pametni mobilni telefon Google Pixel 2 kot nalašč tako za zahtevnejša dela kot za predvajanje večpredstavnostnih vsebin in igranje iger.

Kot vse kaže bo pametni mobilni telefon Google Pixel 2 tudi prvi nasploh, ki bo opremljen z zmogljivim procesorjem Qualcomm Snapdragon 836. Tu bo dejansko šlo za izboljšano različico procesorja Snapdragon 835, pri čemer bosta sta tako procesor kot vgrajena grafična kartica enaka, le da bosta delovala pri nekoliko višjih frekvencah. To pa bo v praksi pomenilo, da bodo uporabniki v roke prejeli enega izmed najzmogljivejši pametnih mobilnih telefonov Android na svetu.

O pametnem mobilnem telefonu Google Pixel 2 je še znano, da naj bi bil opremljen še s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom kapacitete 128 gigabajtov. Podjetje Google naj bi pri novincu odstranilo režo za pomnilniške kartice microSD, kar pomeni, da bo sledil sicer nepriljubljeni »politiki« podjetja Apple. Pametni mobilni telefon Google Pixel 2 naj bi prinesel še kakovostni digitalni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk. Tu naj bi našči še podporo za brezžično tehnologijo Bluetooth 5.0 in brezstični sistem NFC, na vgrajenem pomnilniku pa naj bi bil nameščen nespremenjeni mobilni operacijski sistem Android 8.0.

Ena njenih večjih prednosti novega Android bo nedvomno izboljšana poraba električne energije, kar bo seveda posledično pomenilo daljše delovanje mobilnih naprav. Druga pomembna novost pa je urejanje obvestil glede na kategorije, kar pomeni, da različne aplikacije lahko uporabniku pošiljajo obvestila o podobnih stvareh in da ista aplikacija lahko ponuja obvestila iz različnih kategorij.


Prijavi napako v članku