Računalništvo, telefonija
Telefonija
Poslovne rešitve
16.02.2024 07:12

Deli z drugimi:

Share

SMS sporočila kot hitra in učinkovita poslovna rešitev

V dinamičnem okolju upravljanja s strankami (CRM) in poslovnih rešitev SMS sporočila omogočajo hitro in zanesljivo komunikacijo s strankami ter poenostavljajo poslovne procese.

Statistika dostavljivosti in branosti SMS sporočil na telefonih je neprimerljiva z drugimi oblikami tekstovnega elektronskega sporazumevanja. 

Dostava koristnih informacij kot so posodobitve, opomniki ali promocije neposredno na telefone ustvarja vtis zanesljivosti in nujnosti ter pomaga pri optimizaciji operacij. Stranke se s pomočjo pravočasnih koristnih informacij lahko sprostijo, podjetja pa privarčujejo pri virih, zamujenih terminih itd.


Enostavna avtomatizacija in optimizacija

Učinkovitost je temelj uspešnega poslovanja. SMS sporočila se lahko brez težav integrirajo v sisteme CRM za avtomatizacijo rutinskih nalog, kot so opomniki za sestanke, potrdila naročil, obvestila o plačilih, dosegljivosti izdelkov, novih ponudb itd. Z avtomatizacijo teh procesov lahko podjetja optimizirajo svoje operacije, zmanjšajo ročno delo in zagotovijo dosledni ter profesionalni pretok komunikacije, ki ga cenijo tudi stranke, saj je komunikacija hitra, transparentna in običajno zaradi omejitev pri dolžini SMS sporočil tudi jedrnata.


Povečana varnost in preverjanje identitete

V dobi, ko je varovanje podatkov vedno bolj pomembno, SMS igra ključno vlogo pri izboljševanju procesov preverjanja identitete. Podjetja lahko izkoristijo sporočila za dodatno zaščito računov in transakcij strank s t.i. dvostopenjskim preverjanjem identitete. To ne ščiti le občutljivih podatkov, temveč tudi krepi zaupanje strank.


Analitika omogoča izpopolnjevanje strategij

Razumevanje vedenja strank je ključno za informirane odločitve. Platforme za SMS sporočila običajno zagotavljajo analitiko v realnem času, ponujajo vpogled v angažiranost strank in stopnje odziva. Podjetja lahko s personaliziranimi sporočili pošiljajo ciljane vsebine, ankete ali prošnje za povratne informacije ter spodbujajo dvosmerno komunikacijo, ki izboljšuje zadovoljstvo strank in CRM strategije.

Uspešna praksa

Dva praktična primera enostavne a učinkovite implementacije avtomatiziranih SMS rešitev na obstoječi CRM sistem sta nastala na področju ustne higiene ter kolesarstva. Skupaj z uspešnim mariborskim podjetjem VBO (www.vbopremiumtoothbrush.si) smo razvili sistem pošiljanja sporočil, ki obstoječe podatke uporablja za voščila za rojstni dan s posebnimi ugodnostmi na posebej prirejeni spletni strani. S hitro razvijajočim podjetjem Wheelbase Shop (wheelbase-shop.com) pa smo nadgradili njihov sistem obveščanja strank za servis koles ter optimizirali komunikacijo s strankami prek SMS sporočil tako, da prejmejo obvestilo takoj, ko je nalog za servis zaključen.

S povečano prodajo, pospešitvijo prihoda na servis ter skrajšanjem časa za dvig popravljenih koles, se je rešitev s SMS avtomatizacijo izkazala za učinkovito nadgradnjo obstoječega CRM sistema, ki koristi uporabnikom ter podjetjem.

Več najdete na www.sinhro.si (P.R.)Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Sinhro.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več