Strojna oprema
11.04.2008 11:51

Deli z drugimi:

Share

Slovensko znanje spet med najboljšimi na svetu

V začetku leta 2008 je podjetje TAB Sistemi d.d. splavilo novo biometrično enoto za kontrolo pristopa, evidenco delovnega časa in avtomatizacijo doma/stavb imenovano smarti® DIADEM.

Nova enote je že požela prvo mednarodno priznanje, saj se je uvrstila med šest najboljših novih produktov za kontrolo pristopa na svetu. Na ocenjevanju IFSEC 08, ki jih organizira neodvisna Britanska organizacija BSIA (British Security Industry Associaation), je enota nominirana med šest finalistov v kategoriji “Najboljši novi produkt za kontrolo dostopa”. Omenjena naprava je tako ena redkih, če ne celo edini tovrstni produkt na svetu, ki je bil za to prestižno nagrado nominiran kar trikrat zapovrstjo.

Kontrola pristopa vedno bolj teži k temu, da se osebo prepozna na osnovi tega kdo je in ne na osnovi tega katero kartico ali ključ ima ali katero PIN kodo pozna. smarti® izpolnjuje to zahtevo, saj prepozna osebo na podlagi njihovih osebnih lastnosti (obraz in glas), zaradi tega dosega visoko stopnjo zanesljivosti in varnosti.
smarti® je tako celovita rešitev za kontrolo pristopa, evidenco prisotnosti in avtomatizacijo doma/stavb. Deluje na principu kombinirane biometrije s prepoznavanjem obraza/mimike in glasu. Sitnosti z izgubljenimi ključi, karticami ipd. so tako stvar preteklosti.

Poleg biometrične prepoznave pa smarti® nudi tudi možnost uporabe osebne PIN številke, ki se jo vtipka kar preko na dotik občutljivega ekrana. Posameznikove biometrične podatke se shrani v enostavnem in hitrem procesu registracije. Na podlagi teh informacij smarti® prepozna uporabnika in nato ravna po navodilih, ki jih v naprej določi sistemski operater.

Pomembna prednost sistema smarti® je tudi integracija številnih dodatnih funkcij (pošiljanje video sporočil, video domofon, video nadzor, IP telefon…) v eno samo kompaktno napravo. Poleg tega je naprava popolnoma protokolsko neodvisna, zato se jo lahko uporabi za krmiljenje katerekoli zunanje vhodno/izhodne naprave.


Prijavi napako v članku