Programska oprema
23.05.2005 07:42

Deli z drugimi:

Share

Slovenski Navision 4.0

Na Microsoftovi NT konferenci 2005 je bila predstavljena slovenska različica nove generacije poslovne rešitve Microsoft Business Solutions-Navision 4.0. Ta prinaša številne novosti in prednosti, ki v poslovnih okoljih omogočajo učinkovitejše poslovanje in povečanje storilnosti.

Microsoft Business Solutions-Navision 4.0 kot celovita rešitev ob upoštevanju lokalne in evropske zakonodaje ter v slovenskem jeziku predstavlja prilagodljivo podporo poslovanju malih in srednjih podjetij, javne uprave in zdravstvenih ter izobraževalnih ustanov. Nova generacija Microsoftove poslovne rešitve omogoča oblikovanje popolnoma povezanega poslovnega informacijskega sistema in celovitega uporabniškega okolja, prek povezovanja s programi zbirke Microsoft Office. Za boljši pregled nad poslovanjem pa so dodane zmogljive funkcije za poslovno poročanje in grafični prikazi informacij. Novi Microsoft Navision ob tem nudi vgrajene zmožnosti za proizvodna podjetja, s čimer že v osnovi predstavlja standardno rešitev za podjetja, ne glede na gospodarsko panogo.

Nove tehnične funkcionalnosti razširja predvsem na področju povezovanja z Microsoftovimi pisarniškimi aplikacijami zbirke Office ter s poslovnimi aplikacijami, kot je direktorski informacijski sistem oziroma podatkovno skladišče. V Microsoftu so namreč zmožnosti za izmenjavo podatkov prek besedilnih datotek nadgradili s celovitimi zmožnostmi za obvladovanje podatkov prek dokumentov XML. To omogoča povezovanje z vsemi sodobnimi poslovnimi informacijskimi sistemi in tako vpeljavo Microsoft Navisiona tudi v poslovna okolja, kjer ti sistemi že obstajajo. Na primer v hčerinske družbe ali pa lokalne podružnice globalnih podjetij, kjer uvedba Microsoft Navisiona bistveno znižuje stroške za informacijsko podporo poslovanju, matičnemu podjetju pa osrednji pregled nad njegovim poslovanjem. Že v sami rešitvi so dodane zmožnosti za obvladovanje poslovne skupine, ki omogočajo osrednje vodenje poslovanja za več povezanih podjetij in hčerinskih podjetij ali profitnih centrov ter enostavno izmenjavo poslovnih dokumentov in informacij med udeleženci v sistemu.

S prenovljenim grafičnim vmesnikom in spletno različico odjemalca povečuje učinkovitost zaposlenih in enostavnost upravljanja uporabniškega okolja. Nadgrajene so osnovne zmožnosti za pregledovanje podatkov, ki vključujejo enostavno rudarjenje po podatkih, enostavne funkcije za obdelavo in za razvrščanje, pri čemer so vse kategorije podatkov opremljene z grafičnimi prikazi. Izboljšan sporočilni sistem ponuja prenovljen uporabniški vmesnik, ki povzema organizacijo iz Outlooka ter omogoča enostavno prilagajanje in omejevanje funkcionalnosti za različne uporabniške ravni.


Navision 4.0 po novem tudi v slovenskem jeziku.

Prijavi napako v članku