Igre
25.01.2023 13:48
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovenski Diamant Esports bo otvoril balkansko ešportno ligo EBL

V torek, 25. 1. se je začela balkanska League of Legends liga EBL, na kateri sodeluje tudi slovenska profesionalna ekipa Diamant Esports.

V lanskih sezonah tega tekmovanja so Diamanti osvojili bron in zlato, tokrat pa želijo poseči po najvišjem mestu. Tudi sicer so pri slovenski organizaciji koledarsko leto 2022 zaključili dobro, saj so se v zimskem pokalu Sigma Cup uvrstili na finalni dogodek, ki je potekal novembra v Atenah, tam pa so med konkurenco iz Grčije, Češke, Slovaške in celega območja Balkana osvojili drugo mesto.

Otvoritev lige EBL

Esports Balkan League je uradna liga, ki zajema območje Balkana in je nastala leta 2017. Diamant Esports je prva slovenska organizacija, ki je kadar koli zmagala tekmovanje EBL, kar ji je uspelo na lanski zimski izvedbi EBL 2022 Pro-Am. Prav diamanti pa bodo otvorili EBL 2023 Spring s tekmo proti sloviti beograjski Crveni zvezdi, ki bo na sporedu danes, v sredo, 25. januarja, ob 19:00 uri s prenosom na YouTube kanalu Fortuna Esports in na kanalu Sportklub Esports. Tekmovanje se bo nadaljevalo v naslednjih dneh, ko se bodo igralci Diamanta pomerili proti ekipama ⁠XtremeDominators v četrtek ob 19:00 uri ter Ankora Gaming v petek ob 22:00 uri.

Crvena zvezda odlična tudi v League of Legends

Crvena zvezda je ime, ki ga poznajo vsi košarkarski in nogometni navdušenci, a tudi v igri League of Legends je Crvena zvezda najbolj uspešna še aktivna ekipa v ligi EBL. Dvakrat so dvignili pokal prvenstva, kar petkrat pa so končali na drugem mestu. A lansko sezono se je ligi pridružil tudi večni rival Partizan, ki bo tudi letos veljal za enega izmed skritih favoritov. Med ekipe, ki ji strokovnjaki pripisujejo največ možnosti, pa spada tudi Diamant Esports, ki je od lanskih uspešnih nastopov ohranil tri igralce.

Diamanti trenirajo že dlje časa

V ekipi oranžnih so ostali Djordje “Shy Carry” Stišović, Lovre “Mafro” Čorić ter najizkušenejši igralec z bogato zgodovino, slovenska legenda Bor “Kektz” Jeršan, ki je svoj čas igral za velike klube evropskega ešporta. Trojici pa sta se pridružila dva bivša prvaka lige EBL, in sicer poljski zvezdnik Wojciech “Wojtus” Swider ter hrvaški as Filip “Diva” Dadić, trenerski stolček pa je prevzel priznan italijanski strateg Davide “Sotze” Di Guida.

Bor “Kektz” Jeršan, kapetan ekipe, je povedal: “Veliko smo se pripravljali na prihajajočo sezono in mislim, da lahko pridemo zelo daleč. V ekipo smo dobili dva izkušena in dobra posameznika, oba pa sta tudi že dokazana, saj sta okusila zmago v ligi EBL.”

Trener Davide “Sotze” Di Guile pa je povedal: “Priprave potekajo po pričakovanjih, še vedno pa delamo na nenehni izboljšavi naše igre. Strategija je postavljena, nekaj stvari je potrebno še dodelati pri komunikaciji, ampak igralci so pripravljeni in željni zmag, tako da z veseljem pričakujem današnji začetek tekmovanja.”

Redni del lige se bo končal 10. marca 2023, štiri najbolj uspešne ekipe pa se bodo uvrstile v končnico, veliki finalne pa se bo odvijal 1. aprila 2023 v Beogradu.

Diamant Esports je premierna slovenska profesionalna organizacija, ki se ukvarja z ešportom. Trenutno ima dve igralski zasedbi, ki jo zastopajo profesionalni igralci in več kot uspešno konkurirajo ekipam v regiji in Evropi.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
ešport EŠZS E-športna zveza Slovenije

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Za več informacij so vam na voljo pri E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178