Življenjski slog
27.05.2022 07:30

Deli z drugimi:

Share

Slovenska inovacija obdelave vode

Vsa pitna voda ni enako kakovostna, vsak pa zase želi najboljše. Kakovostno pitno vodo lahko zagotovite tudi v svojem domu - s slovensko inovacijo svetovnega merila.

Nova tehnologija čiščenja vode ne deluje kot filtrirni ali absorpcijski sistem, zato vam enkrat na mesec ali enkrat na tri mesece ne bo več treba menjati vložkov. Po enem letu ga enostavno zamenjate z novim nastavkom. Naj poudarimo, da tehnologija, o kateri pišemo, v vodi ne ustvarja tretjih škodljivih produktov. 

Pa poglejmo bolj natančno. Kinetična tehnologija je dosežek slovenskega znanja v svetovnem merilu. Obdelave vode, ki poleg H2O vsebuje še veliko drugih, tudi neželenih snovi in organizmov, so se v družbi J in P d.o.o. lotili drugače, a na znanstveno podprt način. Učinkovitost delovanja je bila dokazana v profesionalni rabi priprave voda.

In kaj vse zmore kinetična tehnologija?

Kinetična tehnologija zmore omejevanje nalaganja vodnega kamna, nevtralizacijo organskih in anorganskih primesi v vodi, boljšo učinkovitost dezinfekcije vode in posledično zmanjšano število bakterij v vodi, in to z uporabo vodnega toka samega, brez kemikalij. Tehnologija temelji na uporabi fenomenov hidrodinamične kavitacije, novo izumljenega postopka aeracije vode in mehanskih sil za obdelavo vode v podtlačnem okolju. V taki obliki obdelave je voda veliko bolj dostopna za obdelavo na mikroravni. Še več, tehnologijo je družbi uspelo zapakirati v velikost mrežice oziroma aeratorja za pipo, ki opravlja tudi funkcijo varčevanja z vodo. Uporabniki pa želijo več, zato so pred kratkim na trg poslali novost – prho za tuširanje.

Inovativna prha za tuširanje

Svoje postopke in dosežke je Kinetic Team verificiral v institucijah in laboratorijih po vsem svetu. Največji dosežek verifikacije so povratne informacije uporabnikov, ki so izrazili veliko željo po napredku vzdrževanja osebne nege pri tuširanju. Uporabniki si želijo dobrotvornega učinka kinetične vode na koži celega telesa, ne samo na obrazu in rokah. Kinetic reactor ročna prha jim nudi prav to. Poleg blagodejnega učinka na kožo izboljša hidracijo vašega telesa, pa tudi na srbečico po tuširanju in suho kožo lahko pozabite. Kinetična tehnologija zmanjšuje vsebnost klora in nudi do 60 % prihranek vode.

Higienski indikator

Do zdaj ste morali vedno, če ste želeli vpogled na sito iztočne mrežice na pipi, to razstaviti oziroma odviti. Kinetic reactor tudi za to težavo pozna rešitev. Higienski indikator omogoča vpogled oziroma enostavno spremljanje, koliko mehanskih delcev in nesnage se je s pretokom vode nakopičilo na iztočni mrežici sanitarne baterije. Brez razstavljanja in s prostim očesom. Na takšen način ima uporabnik popoln vpogled in kontrolo, kdaj je potrebno očistiti mrežico na sanitarni bateriji, na primer na pipi. Neredno čiščenje iztočne mrežice je lahko škodljivo za zdravje. Cilj inovativnega izdelka je torej zagotoviti precej boljšo in varno pitno vodo z izboljšanjem higiene iztočnih mrežic na pipah.

5 let se aktivno ukvarjajo z obdelavo vode

Kinetic team je skupina ljudi, ki že 5 let aktivno deluje na razvoju nove tehnologije izboljšanja obdelave vode. Sicer pa podjetje na področju pitne vode deluje že 27 let. Svoj dosežek so poimenovali KINETIC REACTOR in ga kot takega tudi patentirali. Najbolj znan produkt kinetične tehnologije je v prodaji že dve leti – to je že omenjeni nastavek za pipe, kinetic reactor-tap.

Prisoten je že v 15 državah na 250-milijonskem trgu, pa tudi na profesionalnih točkah obdelave vode, kot so npr. industrija, vodna gospodarstva, javni objekti itd.

Več informacij najdete na www.kinetic-reactor.com/sl. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kinetic reactor


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Medic sistemi d.o.o.

Jerebova ulica 18, 8000 Novo mesto, Tel: 07 332 16 10
Kdo smo? Smo družinsko podjetje z več kot 35 letno tradicijo poslovanja.Smo informacijsko podjetje, ki skrbi za trajnostni razvoj kakovostne storitve in rešitev.Smo pravi ... Več
Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več