Računalništvo, telefonija
14.09.2011 06:19

Deli z drugimi:

Share

Slovenija zaostaja tako po uporabi interneta kot tehnološki razvitosti

Sloveniji poročilo svetovnega ekonomskega foruma ne more biti v ponos!
Sloveniji poročilo svetovnega ekonomskega foruma ne more biti v ponos!

Gospodarska in finančna kriza, zaostrena politika bank, visoka cena surovin, propad slovenskega gradbeništva ter vladna kriza so Slovenijo pahnili med tehnološko manj razvite države. Da to niso le govorice, je pokazalo poročilo, ki ga je pripravil Svetovni ekonomski forum (World Economic Forum). Tu gre za poročilo o globalni konkurenčnosti za obdobje med letoma 2010 in 2011.

Poročilo o globalni konkurenčnosti je pokazalo, da Slovenija zaostaja tako po uporabi interneta kot tehnološki razvitosti. Po tehnološki razvitosti se uvrščamo na neslavno 35. mesto. Pred nami najdemo celo države, kot so Tunizija, Kostarika, Češka in Poljska. Tehnološka najrazvitejša država je pričakovano Japonska. Tej sledita Švica in Švedska. Žal ni nič boljše niti na področju uporabe interneta.

Svetovni ekonomski forum nas je po številu uporabnikov svetovnega spleta uvrša na 31. mesto. To ne preseneča, saj internet uporablja le dobrih 64 odstotkov Slovencev. Povsem drugače je na Islandiji. Tam do svetovnega spleta dostopa kar slabih 94 odstotkov prebivalcev. Islandiji sledita Norveška z 92-odstotki in Švedska z 91-odstotki uporabnikov interneta. Na zadnjem, 40. mestu (toliko držav je bilo vključenih v raziskavo) se je s slabimi 57-odstotki uporabnikov znašla Hrvaška.


Prijavi napako v članku