Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
Poslovne rešitve
10.08.2022 12:05

Deli z drugimi:

Share

Skoraj polovica zaposlenih med dopustom preverja elektronsko pošto

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Približno četrtina vprašanih sicer mobilne telefone na dopustu uporablja manj, kot običajno, kar 30 % pa manj uporablja družbena omrežja.

Na Inštitutu za raziskovanje trga in medijev, Mediana smo ugotavljali, v kolikšni meri prebivalci Slovenije na dopustu uporabljajo mobilne telefone in družbena omrežja, pa tudi, ali se zaposleni odklopijo od službenih obveznosti.

GRAF 1: Kako pogosto v času dopusta uporabljate mobilni telefon?

Skoraj dve tretjini vprašanih (63 %) med dopustom uporablja mobilni telefon v enaki meri, kot sicer. Skoraj četrtina pravi, da ga uporabljajo manj,  približno desetina pa več kot običajno. Le 2 % prebivalcev Slovenije med dopustom mobilnega telefona sploh ne uporabljata.

GRAF 2: Koliko časa v času dopusta preživite na družbenih omrežjih?

Polovica vprašanih na družbenih omrežjih med dopustom preživi enako časa, kot običajno, 3 od 10 manj, kot običajno in le 8 % več, kot običajno. Kar 13 % vprašanih je odgovorilo, da med dopustom družbenih omrežij sploh ne uporabljajo.

GRAF 3: Ali na dopustu spremljate službeno elektronsko pošto? Na vprašanje so odgovarjali le zaposleni

Skoraj polovica zaposlenih med dopustom spremlja službeno elektronsko pošto.

GRAF 4: Ali vaš delodajalec pričakuje, da odgovarjate na elektronsko pošto? Na vprašanje so odgovarjali le zaposleni

Med zaposlenimi le 15 % pravi, da delodajalec od njih uradno pričakuje odgovore na elektronsko pošto. Še nadaljnjih 22 % pravi, da uradno tega delodajalec sicer ne pričakuje, vendar pa imajo občutek, da je to zaželeno. Le 63 % tako meni, da njihov delodajalec na pošto, poslano v času njihovega dopusta, ne pričakuje odgovora.

Raziskavo je izvedel Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana med 18. in 21. julijem 2022 z metodo spletnega anketiranja (CAWI) v okviru Medianinega spletnega panela. V raziskavi je sodelovalo 440 polnoletnih prebivalcev Slovenije. Vzorec je za Slovenijo reprezentativen po spolu, starosti, izobrazbi in regiji.  Največja napaka ocene deleža: 2,2.

Na Inštitutu za raziskovanje trga in medijev Mediana verjamemo v pomembnost obveščanja javnosti v vseh razmerah. Prav zato raziskave javnega mnenja, ki nam pokažejo trenutno sliko stanja med prebivalstvom Slovenije o aktualnih razmerah, že od marca 2020 izvajamo z lastnimi investicijskimi sredstvi v dobro javnosti in anketirance za njihovo sodelovanje, trud in iskrenost še vedno nagrajujemo.

Inštitut Mediana je član združenja ESOMAR (Evropskega združenja za javnomnenjske in trženjske raziskave). Ustanoviteljica Inštituta Mediana, Janja Božič Marolt, je predstavnica združenja ESOMAR za Slovenijo.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

LeanIX SI d.o.o.

Mala ulica 5, 1000 Ljubljana,
Tako kot mnogi tehnološki trendi je tudi programska oprema kot storitev (SaaS) vstopila v področje najbolj uporabljenih besed, ki pa lahko marsikoga zmede. SaaS ponuja zanimivo alternativo ... Več