Poslovne rešitve
Varnost
15.04.2022 16:11

Deli z drugimi:

Share

Sistemi kontrole dostopa certificirani po varnostnem standardu SIST EN 60839-11-1:2013 (razred 4)

NOV VARNOSTNI CERTIFIKAT SIST EN 60839-11-1:2013, razred 4

V podjetju ČETRTA POT smo zavezani k zagotavljanju visoke kakovosti in učinkovitosti delovanja naših produktov – tako programske kot tudi strojne opreme. Naš poslovni pristop že od nekdaj temelji na lastni proizvodnji strojne opreme kontrole dostopa in registracije delovnega časa, ki je bila vedno zdelana iz varnostno najzanesljivejših komponent in skladna s slovensko zakonodajo. 

Danes smo izredno ponosni, da nam je uspelo sisteme kontrole dostopa ČETRTE POTI certificirati po varnostnem standardu SIST EN 60839-11-1:2013 z najvišjim razredom varnosti (razred 4). Nov certifikat nadomešča predhodni standard SIST EN 50133-1, na katerega se sklicuje tudi slovenska zakonodaja. Postavitev po tem standardu velja za naslednje produkte:

Certifikat velja za komponente in sisteme, ki se uporabljajo za nadzor dostopa, namenjene uporabi v varnostnih aplikacijah za odobritev dostopa, in vključuje zahteve za evidentiranje, identifikacijo in nadzor dogodkov oz. podatkov.

Certifikacija sistema kontrole dostopa po tem standardu uporabnikom zagotavlja najvišjo varnost fizičnega varovanja (razred 4) in popolno skladnost z vso zakonodajo. Certifikat utrjuje tudi naše poslanstvo, da naročnikom zagotavljamo najvišjo stopnjo varnosti uporabniške izkušnje – od ID medijev (kartice ČETRTA POT DESFire EV3 s certifikatom CC EAL6+ in ČETRTA POT AES aplikacijo), mobilne aplikacije (Android in iOS tokenizacija s HSM), čitalnikov ID medijev (AES enkripcija in SAM varnostni moduli), komunikacij (TLS 1.2 in AES) do podatkovne baze in informacijske varnosti (ISO 27001, ISO 27018, GDPR) ter naših strokovnjakov pri implementaciji rešitev (licenca za izvajanje sistemov tehničnega varovanja in varnostna dovoljenja). 

Najvišji razred 4 pomeni, da so naši produkti primerni za območja velikega pomena, kot so proizvodni objekti, kritična infrastruktura, finančne institucije, vladni ali objekti posebnega pomena za obrambo države. Skladno z zahtevami naročnika se sistemi kontrole dostopa lahko konfigurirajo tudi za nižje razrede, kar vključuje tudi preprosto odpiranje vrat.

Pridobljen certifikat nas skupaj z ISO in DPO certifikati umešča na vodilno mesto v izvajanju varnostnih sistemov v Sloveniji, kar je še posebej pomembno v današnjem času izpostavljenega varovanja osebnih podatkov, kibernetske varnosti in digitalizacije vseh podsistemov. Še posebej smo ponosni, da je vsa certificirana oprema plod lastnega razvoja. To pomeni, da imamo »v hiši« veliko strokovnega znanja, s katerim omogočamo daljšo življenjsko dobo sistemom in komponentam, visoko prilagodljivost, nadgradljivost in integracije z zunanjimi sistemi. Tovrstna celovita rešitev je naša konkurenčna prednost, s katero močno odstopamo od vseh drugih ponudnikov kontrole dostopa v Sloveniji in regiji.

Iskrene čestitke celotni ekipi za pridobitev certifikata.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
informacijska varnost


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več