Matične plošče
07.05.2009 18:00

Deli z drugimi:

Share

Sedem rež PCIe za Asus

Vrhunska osnovna plošča Asus P6T7 WS SuperComputer.
Vrhunska osnovna plošča Asus P6T7 WS SuperComputer.

Večina sodobni osnovnih plošč je opremljenih z dvema režama PCIe 16X in bogato paleto dodatnih PCIe vodil z nižjo podatkovno prepustnostjo. To pa ne drži za novi izdelek podjetja Asus, saj za priklop grafičnih kartic višjega cenovnega razreda ponuja kar sedem rež PCI Express 16X. Z velikim številom rež učinkovito upravljata integrirani vezji Nvidia NF200, v navezi z zmogljivim sistemskim naborom Intel X58.

Osnovna plošča P6T7 WS SuperComputer je kakopak pisana na kožo tako grafičnim oblikovalcem in ljubiteljem računalniških iger kot tudi tistim, ki grafične kartice koristijo za preračunavanje podatkov. Novinka je namenjena bogati paleti procesorjev Intel Core i7 z zunanjim vodilom FSB do frekvence 1.600 MHz, ki so opremljeni s podnožjem Socket LGA 1366. Za sistemske pomnilnike DDR3 do skupne kapacitete 24 gigabajtov, s katerimi učinkovito upravlja trikanalni pomnilniški krmilnik (Triple Channel), je na voljo kar šest pomnilniških rež.

Nova osnovna plošča je poleg igričarjem in navijalcem pisana na kožo tudi ljubiteljem glasbe, saj je opremljena s kakovostno osemkanalno zvočno kartico. Celoto zaključuje učinkoviti hladilni sistem z vročimi cevmi. Več podatkov o zmogljivi osnovni plošči Asus P6T7 WS SuperComputer je na voljo tukaj.

Vas zanima več iz te teme?
Asus matične plošče

Prijavi napako v članku