Računalništvo, telefonija
26.10.2020 10:51

Deli z drugimi:

Share

Še več informacij o vrhunskih telefonih Galaxy S21!

Novi Samsung Galaxy S21 bo na voljo sredi januarja 2021.
Novi Samsung Galaxy S21 bo na voljo sredi januarja 2021.

Že pred nekaj meseci so se na spletu pojavile prve govorice o novi družini pametnih mobilnih telefonov Galaxy S21 podjetja Samsung. Uporabnikom bodo na voljo kar trije modeli novosti, in sicer Galaxy S21, Galaxy S21 + (Plus) in Galaxy S21 Ultra. Najzmogljivejši model Samsung Galaxy S21 Ultra naj bi bil zdaleč najbolj pisan na kožo ljubiteljem fotografije, saj naj bi bil opremljen s slikovnim tipalom ločljivosti 150 milijonov slikovnih točk, pri čemer bo šlo za slikovno tipalo Samsung družine ISOCELL. Na voljo bo še tehnologija laserskega samodejnega ostrenja in druge tehnologije, ki naj bi zagotovile vrhunski zajem fotografij.

Poleg tega bo telefon Samsung Galaxy S21 Ultra opremljen z baterijo zmogljivosti 5.000 miliamper ur in z nekoliko večjim zaslonom. Zmogljivejša baterija bo prinesla podporo za hitrejše polnjenje, in sicer do zmogljivosti 60 vatov, medtem ko zdajšnji model Galaxy Note20 Ultra podpira le 25 vatno polnjenje. Galaxy S21 Ultra naj bi bil na voljo z dvema različnima procesorjema, pri čemer bo Exynos izdelan s pomočjo 5-nanometrske tehnologije naprodaj v evropskem prostoru, različica s procesorjem Qualcomm Snapdragon 875 pa na ameriškem trgu. Zaslon novosti bo vrste AMOLED z bralnikom prstnih odtisov.

Spletne govorice o modelih Galaxy S21 in Galaxy S21 + pa so vsaj zaenkrat bolj kot ne zelo skope. Trenutno je bolj kot ne znano le to, da bodo vsi trije novi modeli družine Galaxy S21 po vsej verjetnosti na voljo v prosti prodajo sredi meseca januarja prihodnjega leta. Zanimivo pa je predvsem to, da novinci ne bodo na voljo v enakih barvnih odtenkih. Model Galaxy S21 bo namreč na voljo v sivi, roza, vijolični in beli barvi, model Galaxy S21 + le v črni in srebrni, model Galaxy S21 Ultra pa v črni, srebrni in vijolični barvi.


Prijavi napako v članku