Računalništvo, telefonija
19.11.2009 13:01

Deli z drugimi:

Share

Se podjetje T-2 potaplja v lastnih dolgovih?

V kolikor gre podjetje T-2 v stečaj, jo bomo po vsej verjetnosti kratko potegnili prav vsi uporabniki internetnih storitev!
V kolikor gre podjetje T-2 v stečaj, jo bomo po vsej verjetnosti kratko potegnili prav vsi uporabniki internetnih storitev!

Na mariborsko okrožno sodišče bo, poleg družbe Smart Com, ki se ukvarja s sistemsko integracijo in z razvojem sistemov za elektronsko komuniciranje in podjetja Lokainvest iz Škofje Loke, po vsej verjetnosti kmalu vložil predlog za pričetek stečaja nad podjetjem T-2 še Gratel, ki je za ponudnika internetnih storitev gradil optično omrežje.

Čeprav se je sprva domnevalo, da naj mu bi bilo podjetje T-2 dolžno »le« 10 milijonov evrov, mu po poročanju spletne strani Dnevnik Nove Ekonomije dejansko dolguje več kot 60 milijonov evrov. V Gratelu podrobnejših podatkov pa še ne morejo podati, saj novoimenovani direktor podjetja Darko Jakofčič še vedno pregleduje dokumentacijo o finančnem položaju družbe.

Pri tem velja še omeniti, da je mariborska finančna družba Zvon Ena Holding, ki je večinski lastnik ponudnika internetnih storitev T-2, pred kratkim priznala, da se z več strateškimi partnerji iz tujine pogovarja glede prodaje deleža v družbi T-2 ter da slednji zapadle obveznosti plačuje z zamikom in ima likvidnostne težave.


Prijavi napako v članku