Računalništvo, telefonija
03.02.2019 12:18

Deli z drugimi:

Share

Se nam obeta cenejša igralna konzola Nintendo Switch?

Prenosna igralna konzola Nintendo Switch Lite bo namenjena predvsem igranju iger na poti.
Prenosna igralna konzola Nintendo Switch Lite bo namenjena predvsem igranju iger na poti.

Podjetje Nintendo je pred dobrim letom dni ponudilo v prodajo igralno konzolo Switch, ki je sicer naslednik igralne konzole Wii U. Switch se sicer lahko uporablja kot klasična sobna ali prenosna igralna konzola, preobrazba med obema načinoma pa je preprosta. Ko se uporabnik želi z njo zabavati v dnevni sobi, jo enostavno postavi v priklopno postajo in jo preko nje poveže s televizorjem. Če jo želi vzeti s seboj na pot, tablico samo »izpuli« iz priklopne postaje in jo pospravi v torbo ali nahrbtnik.

Čeprav se prenosna igralna konzola Nintendo Switch še vedno prodaja več kot odlično, so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da naj bi bila kmalu na voljo njegova cenejša različica. Cenejši Nintendo Switch naj bi bil opremljen z manjšim zaslonom z zelo tankimi robovi, kar pomeni, da bodo njegove dimenzije precej manjše v primerjavi z zdajšnjim modelom. To naj bi predvsem olajšalo igranje iger na poti, kar pomeni, da bi bil nadomestek za pametne mobilne telefone in tablice.

Poznavalci so prepričani, da bo prenosna igralna konzola Nintendo Switch Lite dejansko prevzela mesto igralne konzole 3DS, po kateri povpraševanje že dalj časa strmo pada. Novost po vsej verjetnosti ne bo moč priključiti na televizor, kar mnoge sicer ne bo motilo, saj bo ta namenjena igranju iger predvsem ko smo na poti. Prenosna igralna konzola Nintendo Switch Lite bi lahko bila naprodaj še pred pričetkom letošnjega poletja, na uradno potrditev pa še vedno čakamo.


Prijavi napako v članku