Avtomobilizem
18.05.2021 10:35
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oglasni panoji kmalu v osebnih avtomobilih?

Oglasni panoji bi lahko postali del našega vsakdana v sodobnih avtomobilih.
Oglasni panoji bi lahko postali del našega vsakdana v sodobnih avtomobilih.

Vozniki se vse bolj zavedajo, da avtomobili niso več zgolj kup železja na štirih kolesih. Sodobna transportna sredstva namreč vsebujejo vse več naprednih tehnologij. To še posebej drži za električne avtomobile, saj z večino funkcij v avtomobilu upravlja namenska programska oprema. Ker tovrstni avtomobili pridobivajo na priljubljenosti, ne preseneča, da se zanje vse bolj zanimajo tudi podjetja, ki veliko denarja vlagajo v oglaševanje, predvsem na obcestnih oglasnih panojih.

Prvi korak k modernizaciji reklamnih oglasov so naredili pri podjetju Ford: vložili in tudi pridobili so pravico do patenta, ki opisuje, kako »prenesti« oglasne panoje na zaslon vozila. V omenjenem patentu je namreč zapisano, da bi se lahko vsebina oglasnega panoja, vključno z dodatnimi informacijami, vozniku prikazala kar na zaslonu avtomobila. Na ta način bi voznik lahko brez večjih težav pridobil dodatne informacije o na primer določeni restavraciji, kot je celotna ponudba, naslov, telefonska številka in podobno.

Pri podjetju Ford so prepričani, da bi njihova tehnologija lahko pripomogla k izboljšani prometni varnosti. Voznik bi namreč lahko vse informacije, povezane z oglasnimi panoji, pridobil kasneje in ne med vožnjo. S tem pa bi veliko seveda pridobili tudi oglaševalci, ki bi si po zaslugi novega sistema zagotovili, da voznik informacij o določenih izdelkih ali storitvah zagotovo ne bi spregledal.


Prijavi napako v članku