Strojna oprema
14.03.2006 11:15
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sapphire Radeon z HDMI podporo


Vmesnik prihodnosti – HDMI – na grafični kartici.

Sapphire je prvo podjetje na svetu, ki je ponudilo grafične pospeševalnike, združljive z večpredstavnostnim vmesnikom z visoko ločljivostjo (HDMI). Grafično kartico Radeon X1600Pro HDMI je Sapphire prvič predstavil na sejmu CeBIT 2006.

Serija X1600 je zasnovana na tehnologiji, ki prinaša izboljšano kakovost slike ter izredno zmogljivost in učinkovitost s podporo za Shader Model 3.0. Arhitektura podpira programsko opremo Avivo za izjemno natančnost pri prikazu slik in predvajanju videa v visoki ločljivosti (HD). Nova različica PCI-Express kartice s HDMI podpira standard HDCP in prinaša nove ravni zmogljivosti in kakovosti slike. Nova različica omogoča povezovanje tako prek izhoda SPDIF kot notranjega kabla, tako da se avdio signal prenaša prek HDMI-kabla.

Sapphire Radeon X1600Pro HDMI s 128-bitnim pomnilniškim vmesnikom in z 12-točkovnimi cevovodi zagotavlja najzmogljivejšo grafično izkušnjo v svojem razredu celo pri igrah s poudarjenimi sencami. Kartica je opremljena s pomnilnikom 128 MB GDDR3 ter deluje pri 500 MHz (jedro) in 800 MHz (pomnilnik). Podprta je s programsko opremo PowerDVD in Sapphire Select, kar končnemu uporabniku prinaša možnost igranja številnih iger.

Sapphire bo omenjeno grafično kartico ponudil tako v standardni kot tudi manjši namizni (t.i. half-height) izvedbi.


Prijavi napako v članku