Strojna oprema
18.01.2008 13:31
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sapphire HD 3850 na vodilu AGP


Vodilo AGP še ni reklo zadnje besede.

Sapphire je predstavil novo rešitev v seriji grafičnih pospeševalnikov HD 3800 z vodilom AGP – SAPPHIRE HD 3850 AGP. Nova grafična kartica prinaša uporabnikom starejših osebnih računalnikov najnovejšo grafično arhitekturo in lastnosti v panogi.

Grafična kartica SAPPHIRE HD 3850 AGP je na voljo s 512 MB pomnilnika GDDR3, ki deluje pri 846 MHz (efektivno 1700 MHz), jedro pa deluje pri hitrosti 700 MHz. Kartica je združljiva z industrijsko standardnim vodilom AGP, zaradi ozkega hladilnika pa zaseda v osebnem računalniku le eno režo. Grafični pospeševalniki iz serije HD 3800 so izdelani po 55-nanometrskem proizvodnem postopku, zato prinašajo v primerjavi s predhodnimi generacijami višje zmogljivosti z nižjo porabo energije. Prihranke v energiji prinaša tudi nova značilnost ATI PowerPlay, ki zmanjša porabo energije glede na dejansko obremenitev grafične kartice.

Nova Sapphirjeva grafična kartica ima podobno kot najnovejši modeli vodil PCI-Express 320 procesorjev stream in 512-bitni notranji krmilnik za pomnilniško vodilo. Enotna arhitektura senčenja prinaša s podporo za Shader Model 4.0 in prihajajoči vmesnik DirectX 10.1 izjemne grafične zmogljivosti, ki so bile kadar koli na voljo uporabnikom vodil AGP. Podpira tudi najnovejšo tehnologijo ATI Avivo, ki omogoča napredno predvajanje videovsebin v skladu z najnovejšim standardom HD.

V Sapphirjevo rešitev je vgrajena tudi strojna oprema UVD (Unified Video Decoder). Ta pospeši dekodiranje vsebine z diskov Blu-ray in HD DVD z znatno zmanjšano obremenitvijo sistemskega procesorja. Dva neodvisna krmilnika zaslona zagotavljata podporo za dva izhoda Dual Link DVI in za izhod za televizijo, kartica pa je hkrati pripravljena na televizijo visoke ločljivosti (HDTV) in podpira standard HDCP.

Serija HD 3800 Sapphirjevih grafičnih kartic je pripravljena na operacijski sistem Microsoft Windows Vista, dopolnjuje pa jo tudi nabor programske opreme ATI Catalyst. Ta zagotavlja uporabnikom reden dostop do nadgradenj programske opreme, kar prinaša boljšo zmogljivost, stabilnost in dodatne zmožnosti.


Prijavi napako v članku