Računalništvo, telefonija
31.12.2009 10:02

Deli z drugimi:

Share

SAOP ponudil portal znanja s poslovnimi informacijami in storitvami

Všečni poslovni portal, na katerem lahko brezplačno najdemo vrsto informacij in znanja ter storitev za podjetja in javne ustanove.
Všečni poslovni portal, na katerem lahko brezplačno najdemo vrsto informacij in znanja ter storitev za podjetja in javne ustanove.

Podjetje SAOP, vodilni ponudnik poslovnih informacijskih rešitev za podjetja in javne ustanove je vzpostavilo poslovni portal, na katerem brezplačno ponujajo vrsto informacij in znanja ter storitev. Prek portala lahko samozaposleni, podjetniki in zaposleni v računovodstvih na enem mestu pridobijo številne podatke in informacije, ki jih potrebujejo pri vsakdanjem delu, od sprememb zakonodaje, različnih obračunskih podatkov do dobrih praks in nasvetov. Portal se nahaja na spletnem naslovu http://poslovni.saop.si.

“Z novim poslovnim portalom se želimo še bolj približati strankam in uresničiti našo vizijo povezovanja in pomoči uporabnikom na osnovi znanja,” je poudarila Sonja Šinigoj, direktorica SAOP. “Zaposlenim v podjetjih in javnih ustanovah ter podjetnikom smo olajšali dostop do informacij in podatkov, ki jih potrebujejo pri vsakodnevnem delu, ter do dobrih praks, ki smo jih v podjetju SAOP usvojili tekom več kot 25 let uspešnega poslovanja.”

SAOP-jev portal na enem mestu ponuja urejene informacije, ki so sicer na voljo v različnih uradnih virih, na primer na spletnih mestih DURSa, AJPESa, Uradnega lista, v dnevnem časopisju in strokovnih medijih. “Osnovno vodilo pri izgradnji Poslovnega portala SAOP je bilo ustvarjanje urejene zbirke znanja, ki je nadgrajena tudi s storitvami z dodano vrednostjo za uporabnika. Portal lahko služi bodisi kot vir informacij bodisi kot delovni pripomoček, s čimer smo bistveno povečali njegovo uporabnost ,” je povedal Matevž Jenko, vodja projekta v SAOP. Prek portala uporabniki na pregleden način dostopajo do svežih podatkov, ki jih morajo vnašati v svoje poslovne informacijske sisteme za izvajanje obračunov, kot so plače, prispevki, potni stroški in podobno. Na voljo so tudi brezplačne storitve spletnih obračunov, na primer plač in prispevkov zasebnika. Te storitve so namenjene predvsem za potrebe simulacij in planiranja stroškov, na primer pri zaposlovanju novih ljudi.

“V podjetju SAOP že sedaj spremljamo zakonodajo, saj te informacije potrebujemo pri zagotavljanju zakonske skladnosti naših programskih rešitev. Prek portala bomo javnost sproti obveščali o spremembah v zakonodaji tako na gospodarskem kot tudi davčnem in zaposlitvenem področju,” je povedala Tina Vilfan, urednica Poslovnega portala SAOP.

SAOP-jev Poslovni portal temelji na uporabi zmožnosti Web 2.0. Tako lahko uporabniki svoje probleme predstavijo na forumu, ki je nadgrajen z ocenjevanjem odgovorov. Na tak način se uporabnikom oziroma ponudnikom znanja gradi ugled, ki je poleg kakovosti prispevkov odvisen tudi od števila objav. “Takšna izvedba foruma po eni strani uporabnikom zagotavlja hiter dostop do ustreznih rešitev za njihove težave, po drugi strani pa omogočal promocijo ponudnikov znanja, na primer svetovalcev in računovodskih servisov na osnovi njihovih prispevkov,” je še dodala Tina Vilfan in poudarila, da je portal popolnoma odprt za vse ponudnike znanja. Ponudniki računovodskih storitev, ki uporabljajo SAOP-jeve rešitve so posebej označeni, in to predvsem zato, da lahko stranke, ki iščejo na primer miniMAX računovodstva, hitro najdejo ustreznega ponudnika sodobne e-računovodske storitve.

Na portalu bodo na voljo tudi teme s področja vodenja, kadrov in življenjskega sloga, v pripravi pa je še spletni dnevnik (blog), kjer bodo SAOP-jevi strokovnjaki objavljali komentarje in nasvete glede aktualnih tem iz gospodarstva, poslovanja ter informatike.


Prijavi napako v članku