Računalništvo, telefonija
28.04.2019 13:37
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung zahteval umik prispevka o razstavljenem telefonu Galaxy Fold

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Fold je izdelan na osnovi inovativnih materialov.
Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Fold je izdelan na osnovi inovativnih materialov.

Pred kratkim smo poročali o tem, da bo tako uradna predstavitev kot pričetek prodaje prepogljivega pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy Fold zamaknjena v mesec maj. Zaradi tehničnih težav naj bi se prodaja trenutno najbolj revolucionarnega mobilnika zavlekla celo v poletje, kar bo podjetje Samsung na koncu zelo drago stalo, saj je v razvoj novosti vložil zajetno vsoto denarja. Ključni razlog za zamik tako predstavitve kot prodaje pametnega mobilnega telefona Samsung Fold gre iskati v krhkosti prepogljivega zaslona. Testnim uporabnikom se namreč po poročanju južnokorejskih lokalnih medijev pametni mobilni telefoni Samsung Fold dobesedno lomijo ali pa prihaja do počenih zaslonov. Pogosto do poškodb pride že v prvih 24 urah od nakupa naprave, kar zagotovo ni dobra popotnica za pametni mobilni telefon, ki bi moral revolucionirati trg prenosnih naprav.

Da bi dejansko ugotovili vir težave, so zanesenjaki spletnega portala iFixit prepogljivi pametni mobilni telefon Galaxy Fold pridobili od neimenovanega Samsungovega partnerja. Ta je bil seveda razstavljen na »prafaktorje«, zanesenjaki pa so prišli do spoznanja, da ima novinec nekaj možnih napak v načrtovanju, največjo težavo pa predstavljajo različne luknje in reže, v katere bi lahko zašel prah in povzročil težave s preklopnim zaslonom. Poleg tega so zanesenjaki še ugotovili, da bo popravilo prepogljivega pametnega mobilnega telefona v lastni režiji praktično misija nemogoče, pri serviserjih pa bo verjetno nadvse drago.

Ker pri podjetju Samsung še vedno preiskujejo morebitne vzroke za odpovedi zaslonov pri pametnem mobilnem telefonu Galaxy Fold, so spletno stran iFixit zaprosili, naj objavljeni članek umaknejo. Čeprav spletnemu portalu umik članka ni bil potrebe, so to vseeno storili, da bi s podjetjem Samsung ohranili dobre odnose. Če pa vas zanima, kakšna je bila vsebina članka, si tega lahko ogledate na spletnem portalu Internet Archive, in sicer na spletni povezavi https://web.archive.org/web/20190425075411/https://www.ifixit.com/Teardown/Samsung+Galaxy+Fold+Teardown/122600.


Prijavi napako v članku