Telefoni
19.10.2011 05:49

Deli z drugimi:

Share

Samsung z vsemi topovi nad iPhone 4S

Bo Samsung uspel doseči prepoved prodaje mobilnika iPhone 4?
Bo Samsung uspel doseči prepoved prodaje mobilnika iPhone 4?

Applov novi pametni mobilni telefon iPhone 4S gre v promet nad vsemi pričakovanji. V enem samem koncu tedna je ameriškim ponudnikom mobilnih storitev namreč skupno uspelo prodati kar štiri milijone naprav. V lanskem letu je konec tedna trgovcem uspelo prodati »komajda« 1,7 milijonov mobilnikov iPhone 4. Zaradi izjemnega prodajnega uspeha mobilnika iPhone 4S, se je podjetje Samsung odločilo, da bo Applu ponovno pošteno zagrenilo življenje.

Ker naj bi pametni mobilni telefon iPhone 4S kršil številne patente računalniškega giganta in ker je Apple pred kratkim v Avstraliji dosegel začasno prepoved prodaje tabličnega računalnika Galaxy Tab 10.1, je Samsung pričel množično ofenzivo proti podjetju iz Cupertina. Ta je namreč na sodišče v avstralskem mestu New South Wales vložil tožbo, kjer Apple obtožuje kršitev patentov v povezavi z brezžično povezavo Wi-Fi. Te naj bi podjetje iz Cupertina kršilo tako pri mobilnikih iPhone 4 in iPhone 4S kot tablici iPad 2.

Drugo fronto je Samsung odprl na Japonskem. Tam Apple obtožuje kršitev bogate palete tehničnih patentov. In to še ni vse. Računalniški gigant bo zahtevo za prepoved prodaje Applovih izdelkov kmalu vložil še na italijansko in francosko sodišče. Mnogi sicer menijo, da vojna med podjetjema Samsung in Apple trenutno najbolj ustreza slednjemu. Številne napovedi namreč kažejo na to, da naj bi Samsung po številu prodanih mobilnikov presegel Apple že proti koncu letošnjega leta. S tem bi ta dejansko pridobil »status« vodilnega na trgu.


Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku