Telefoni
11.10.2016 06:23
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung ukinil proizvodnjo telefonov Galaxy Note 7

Novi Samsung Galaxy Note 7 se pri polnjenju prekomerno segreva, med uporabo pa prehitro prazni.
Novi Samsung Galaxy Note 7 se pri polnjenju prekomerno segreva, med uporabo pa prehitro prazni.

Na spletu se je pred kratkim pojavila novica, da naj bi varen pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Note 7 zagorel na letalu Southwest Airlines (bit.ly/Galaxy-Note-7-Letalo). Ker je doslej zgorelo in/ali eksplodiralo že sedem »varnih« pametnih mobilnih telefonov Galaxy Note 7, se je južnokorejski gigant odločil za edino »pametno« potezo. Povsem je namreč ukinil proizvodnjo spornih pametnih mobilnih telefonov Galaxy Note 7 in tako bo ostalo, vse dokler preiskave ne bodo pokazale dejanskega vzroka težav s samovžigi in eksplozijami.

Neuradne govorice nakazujejo, da je bilo podjetje Samsung prisiljeno v ustavitev proizvodnje pametnih mobilnih telefonov Galaxy Note 7 tudi zaradi »groženj«, ki jih je prejelo s strani vseh večjih ameriških ponudnikov storitev mobilne telefonije. Pred kratkim so mu namreč zagrozila, da bodo preprosto umaknila sporno napravo iz svoje ponudbe. Ker pa podjetju Samsung v prvem poskusu ni uspelo odpraviti težav z nevarnimi baterijami, je po mnenju poznavalcev malo verjetno, da bo »sporni« Galaxy Note 7 sploh še kdaj naprodaj.

Mnogi so namreč prepričani, da bo podjetje Samsung preprosto zaključilo s prodajo pametnih mobilnih telefonov Galaxy Note 7. Še en incident z »varnimi« telefoni Galaxy Note 7 bi lahko namreč podjetje Samsung pahnil v resne težave, kar bi se prej ali slej zagotovo poznalo tudi na njegovem poslovanju.


Prijavi napako v članku