Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
29.04.2022 15:05

Deli z drugimi:

Share

Samsung televizorji 2022 pridobili certifikat Carbon Trust za zmanjšanje ogljičnega odtisa

Samsung si v skladu s svojo vizijo "Going Green" še naprej prizadeva ustvarjati bolj trajnostne izdelke.

Družba Samsung Electronics že 16 let zapored ostaja vodilni svetovni proizvajalec televizorjev. Podjetje je naznanilo, da so njihovi televizorji 2022 Neo QLED prejeli certifikat “Reducing CO2” organizacije Carbon Trust kot priznanje za prizadevanja za zmanjšanje ogljičnega odtisa.

Organizacija Carbon Trust je svetovno podnebno svetovalno podjetje, ki si prizadeva za pospešitev prehoda v brezogljično prihodnost. Certifikat »Reducing CO2« kaže na to, da se ogljični odtis izdelka iz leta v leto zmanjšuje. Z uporabo mednarodno priznanih standardov ocenjuje količino toplogrednih plinov, ki nastanejo v celotnem življenjskem ciklu izdelka.

Letos je 11 modelov Samsung v ponudbi televizorjev 2022, vključno s tremi modeli Neo QLED 8K, tremi modeli Neo QLED 4K, dvema modeloma QLED, dvema modeloma Lifestyle TV in enim modelom Crystal UHD TV, pridobilo certifikat za zmanjšanjem teže izdelka in porabe energije v fazi uporabe.

Samsung se že dolgo zavzema, ne le za spodbujanje inovacij na področju izdelkov, temveč tudi za oblikovanje in izvajanje tehnologij okoljske trajnosti. Med osrednjim dogodkom na sejmu CES 2022 je Jong-Hee (JH) Han, podpredsednik uprave, generalni direktor in vodja oddelka Samsung Electronic Device eXperience (DX), predstavil vizijo podjetja »Together for Tomorrow«, ki bi jo v prevodu lahko poimenovali »Skupaj za prihodnost«ter poudaril zavezanost podjetja k ustvarjanju trajnostne prihodnosti in spodbujanju sodelovanja kot del svetovne skupnosti za ohranjanje našega planeta.

V okviru te pobude bo iniciativa Visual Display Business za proizvodnjo zaslonskih izdelkov uporabljala približno 30-krat več reciklirane plastike kot leta 2021. Samsung je razkril tudi svoj načrt, da bo do leta 2025 razširil uporabo recikliranih materialov v vseh svojih izdelkih za mobilne naprave in gospodinjske aparate.

Poleg tega Samsung sprejema različne trajnostne prakse, da bi čim bolj zmanjšal vplive na okolje v celotnem življenjskem ciklu svojih izdelkov. Družbeni program »ekološka embalaža« – ki potrošnikom omogoča, da embalažo za televizijske izdelke reciklirajo v vsestranske kose pohištva – je bil letos nadgrajen z embalažo izdelkov, ki uporablja 90 % manj črnila, obenem pa med proizvodnjo odstrani sponke.

Samsung je leta 2022 na vse modele televizorjev razširil tudi daljinski upravljalnik SolarCell Remote, ki z vgrajenimi sončnimi celicami odpravlja odpadne baterije. Poleg tega je Samsung razvil in uporabil nov material, izdelan iz ponovno uporabljene plastike, ki je bila pripeljana v oceane. Uporabil ga je tudi za monitor S8 za leto 2022 z visoko ločljivostjo ter s tem zmanjšal količino morskih odpadkov in okoljski odtis.

»Samsung kot vodilni na trgu že 16 let zapored ni osredotočen le na tehnološki napredek, temveč tudi na inovacije v zvezi s tehnologijo, usmerjeno v človeka in okolje. Samsung bo še naprej izvajal različne trajnostne pobude in ekološko ozaveščene dejavnosti v skladu s svojo vizijo »Going Green«, je dejal Seokwoo Yong, izvršni podpredsednik in vodja skupine za raziskave in razvoj, Visual Display Business pri družbi Samsung Electronics.

Za več informacij obiščite Samsung medijsko središče na news.samsung.com.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več