Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
29.04.2022 15:05

Deli z drugimi:

Share

Samsung televizorji 2022 pridobili certifikat Carbon Trust za zmanjšanje ogljičnega odtisa

Samsung si v skladu s svojo vizijo "Going Green" še naprej prizadeva ustvarjati bolj trajnostne izdelke.

Družba Samsung Electronics že 16 let zapored ostaja vodilni svetovni proizvajalec televizorjev. Podjetje je naznanilo, da so njihovi televizorji 2022 Neo QLED prejeli certifikat “Reducing CO2” organizacije Carbon Trust kot priznanje za prizadevanja za zmanjšanje ogljičnega odtisa.

Organizacija Carbon Trust je svetovno podnebno svetovalno podjetje, ki si prizadeva za pospešitev prehoda v brezogljično prihodnost. Certifikat »Reducing CO2« kaže na to, da se ogljični odtis izdelka iz leta v leto zmanjšuje. Z uporabo mednarodno priznanih standardov ocenjuje količino toplogrednih plinov, ki nastanejo v celotnem življenjskem ciklu izdelka.

Letos je 11 modelov Samsung v ponudbi televizorjev 2022, vključno s tremi modeli Neo QLED 8K, tremi modeli Neo QLED 4K, dvema modeloma QLED, dvema modeloma Lifestyle TV in enim modelom Crystal UHD TV, pridobilo certifikat za zmanjšanjem teže izdelka in porabe energije v fazi uporabe.

Samsung se že dolgo zavzema, ne le za spodbujanje inovacij na področju izdelkov, temveč tudi za oblikovanje in izvajanje tehnologij okoljske trajnosti. Med osrednjim dogodkom na sejmu CES 2022 je Jong-Hee (JH) Han, podpredsednik uprave, generalni direktor in vodja oddelka Samsung Electronic Device eXperience (DX), predstavil vizijo podjetja »Together for Tomorrow«, ki bi jo v prevodu lahko poimenovali »Skupaj za prihodnost«ter poudaril zavezanost podjetja k ustvarjanju trajnostne prihodnosti in spodbujanju sodelovanja kot del svetovne skupnosti za ohranjanje našega planeta.

V okviru te pobude bo iniciativa Visual Display Business za proizvodnjo zaslonskih izdelkov uporabljala približno 30-krat več reciklirane plastike kot leta 2021. Samsung je razkril tudi svoj načrt, da bo do leta 2025 razširil uporabo recikliranih materialov v vseh svojih izdelkih za mobilne naprave in gospodinjske aparate.

Poleg tega Samsung sprejema različne trajnostne prakse, da bi čim bolj zmanjšal vplive na okolje v celotnem življenjskem ciklu svojih izdelkov. Družbeni program »ekološka embalaža« – ki potrošnikom omogoča, da embalažo za televizijske izdelke reciklirajo v vsestranske kose pohištva – je bil letos nadgrajen z embalažo izdelkov, ki uporablja 90 % manj črnila, obenem pa med proizvodnjo odstrani sponke.

Samsung je leta 2022 na vse modele televizorjev razširil tudi daljinski upravljalnik SolarCell Remote, ki z vgrajenimi sončnimi celicami odpravlja odpadne baterije. Poleg tega je Samsung razvil in uporabil nov material, izdelan iz ponovno uporabljene plastike, ki je bila pripeljana v oceane. Uporabil ga je tudi za monitor S8 za leto 2022 z visoko ločljivostjo ter s tem zmanjšal količino morskih odpadkov in okoljski odtis.

»Samsung kot vodilni na trgu že 16 let zapored ni osredotočen le na tehnološki napredek, temveč tudi na inovacije v zvezi s tehnologijo, usmerjeno v človeka in okolje. Samsung bo še naprej izvajal različne trajnostne pobude in ekološko ozaveščene dejavnosti v skladu s svojo vizijo »Going Green«, je dejal Seokwoo Yong, izvršni podpredsednik in vodja skupine za raziskave in razvoj, Visual Display Business pri družbi Samsung Electronics.

Za več informacij obiščite Samsung medijsko središče na news.samsung.com.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več
Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

SAOP d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več