Televizorji
18.04.2010 16:53
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung pijanim osebam odsvetuje ogled slike na 3D televizorjih

Gledanje tridimenzionalnih televizorjev ni primerno za vsakogar.
Gledanje tridimenzionalnih televizorjev ni primerno za vsakogar.

Svetovno znani proizvajalec elektronskih naprav, Samsung, je na svoji spletni strani objavil nekatera opozorila, ki se nanašajo na gledanje tridimenzionalnih televizorjev. Samsung gledanje takšnih televizorjev odsvetuje predvsem vsem tistim, ki so pogledali pregloboko v kozarec, nosečnicam ter ljudem s težavami s spanjem, saj bi to lahko imelo potencialne posledice na njihovem zdravju. Omenil je tudi, da je gledanje tridimenzionalnih televizorjev lahko rizično tudi pri osebah, ki so nagnjene h kapi ali epileptičnim napadom. Ljudem iz slednih dveh skupin Samsung priporoča, da se pred gledanjem posvetujejo s svojim zdravnikom.

Samsung opozarja tudi na pravilno nošenje očal. Tridimenzionalna očala naj uporabniki ne nosijo v situacijah, ko ne gledajo v za njih narejen televizor, saj bi to lahko povzročilo izgubo orientacije.

Samsung je sicer v ZDA že začel prodajati svoj prvi tridimenzionalni televizor. V istem mesecu se mu je s prodajo takšnega televizorja na tem kontinentu pridružil tudi konkurent Panasonic. Seveda pa ne spijo niti ostala podjetja, ki se ukvarjajo s proizvodnjo televizorjev. Med njimi velja omeniti podjetje Sharp, ki bo ob koncu letošnjega leta poslalo na trg precej obetajoči tridimenzionalni televizor, ki se lahko pohvali tehnologijo RGBY (red, green, blue, yellow), o čemer smo že pisali.

Na spodnjem videu si lahko ogledate reklamni posnetek Samsungove prve tridimenzionalne televizije.


Prijavi napako v članku