Telefoni
12.08.2012 12:11

Deli z drugimi:

Share

Samsung patentiral dišeč mobilni telefon

Dišeči mobilnik: Pametna zamisel ali nepotrebna navlaka?
Dišeči mobilnik: Pametna zamisel ali nepotrebna navlaka?

Vsi večji proizvajalci mobilnih telefonov se z večjimi zasloni, zmogljivejšimi procesorji in bogatimi funkcionalnostmi poskušajo prikupiti predvsem moškemu delu populacije. Pri podjetju Samsung pa je končno prišel na svoj račun tudi nežnejši spol. Gigant mobilne telefonije je namreč pri ameriškem patentnem uradu (United States Patents & Trademarks Office) vložil patent za dišeč mobilni telefon. Na ta način bi se mobilna naprava povsem ujemala z osebnostjo uporabnice in telefoniranje bi zaradi prijetnega vonja postalo še bolj sproščeno.

Ker na trgu najdemo na tisoče različnih dišav in ker vsaka dišava ni primerna za vsako priložnost, Samsungova zamisel dišečega telefona temelji na vpojni blazinici. To bo uporabnica ali nenazadnje tudi uporabnik navlažil z priljubljeno odišavljeno tekočino. Blazinica se bo nahajala med baterijo in zadnjo stranico mobilnika. Ker se baterija med polnjenjem segreva, bo mobilnik v tem času poskrbel za prijetno odišavljenje doma, pisarne ali avtomobila. Mobilnik bo povečal intenziteto vonja celo v primeru, ko bomo prejeli obvestilo ali kratko sporočilo SMS.

Ker gre tu šele za patent, še ni povsem jasno, ali bodo dišeči mobilniki dejansko prišli na tržišče. Nekateri poznavalci so prepričani, da bi tovrstne naprave lahko, če že, ugledali šele v naslednjem letu. Čeprav morda gre za »nor« patent, bi lahko Samsung z njim pridobil še večjo prednost na trgu mobilne telefonije in to predvsem na račun uporabnic storitev mobilne telefonije. Kakor koli že gledamo na nov patent, si moramo priznati, da inženirjem podjetja Samsung zagotovo ne manjka domišljije. V prihodnje zato lahko pričakujemo še bogato paleto podobnih »revolucionarnih« zamisli.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku