Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
29.09.2022 09:21

Deli z drugimi:

Share

Pametni monitor z integriranimi funkcijami televizorja in računalnika. Je to mogoče?

Kot kaže ja. Vsaj tako dokazuje Samsung pametni monitor S32BM801UN, ki v sebi skriva funkcionalnost klasičnega monitorja, televizorja in računalnika. Poglejmo si, kaj to sploh pomeni.
Foto: enaA
Foto: enaA

Kakovostni monitorji so nepogrešljivi v domačih in poslovnih pisarnah. Pri grafičnih nalogah so praktično nenadomestljivi, saj se oblikovalci zanašajo na njihovo odlično barvno reprodukcijo in natančnost. Tudi pri igranju iger lahko monitorji naredijo tisto malenkostno razliko, ki je lahko odločilna pri tekmovalnih igrah.

Vsake toliko časa naletimo na redek primerek, ki nas preseneti bodisi z odličnim zaslonom, morda kakšno priročno funkcijo, zelo redko pa najdemo pametni monitor, ki lahko opravlja trojno funkcijo in to brez pomoči dodatnih naprav, kot na primer računalnika.

Ta primerek prihaja iz južnokorejske delavnice, in sicer govorimo o pametnem monitorju Samsung S32BM801UN Smart M80B, ki ga lahko najdete na spletni strani www.enaa.com, kjer vas čaka bogata ponudba kakovostnih monitorjev.

Samsung S32BM801UN Smart M80B – monitor, televizor in računalnik v enem?!

Začnimo pri njegovi velikosti, ki v diagonalo meri 81,28 centimetrov oziroma 32 palcev. Zaslon podpira ločljivosti vse do 4K Ultra HD (3840 x 2160 slikovnih pik), kar pomeni, da pri uporabi ni scenarija, kjer se monitor ne bi izkazal.

Stojalo dovoljuje nastavljanje monitorja po višini in tudi njegovo nagibanje. Nastavite si ga tako, da ne boste po nepotrebnem trpeli zaradi nepravilne drže. Zaslon se osvežuje s frekvenco 60 Hz, svetilnost pa se povzpne do 400 cd/m2, kar je dovolj, da ne boste utrujali oči zaradi sončne svetlobe.

Nameščen je operacijski sistem Tizen, odlični zvočniki podpirajo tehnologijo Adaptive Sound+, na voljo so priključki micro HDMI, USB-C (podpora za 65 W polnjenje), Bluetooth in Wi-Fi.

Pojdimo k funkcijam, ki Samsung monitorju omogočajo, da prevzame odgovornost treh naprav. V ospredju je funkcija Smart Monitor, ki omogoča, da ima uporabnik možnost uporabe priljubljenih aplikacij za produktivnost, pretakanje video vsebin, video klice in to brez priključitve računalnika. Prednost tovrstne zasnove je, da imate možnost narediti svoj delovni prostor minimalističen, eleganten, brez dodatne navlake. Brskate lahko tudi po spletu in sproti urejate dokumente.

Če delate od doma, se lahko brez osebnega računalnika, na daljavo povežete z računalnikom v službi in brezhibno uporabljate programe Microsoft 365. Ker gre za Samsung produkt, je razumljivo, da se dobro razume z ostalimi Samsung napravami. Pri tem boste uporabili njihovo lastniško tehnologijo Samsung DeX.

Na vrhu monitorja je snemljiva SlimFit spletna kamera s funkcijo nagiba, kar vam omogoča, da si med video klicem nastavite optimalen snemalni kot. Njena snemljivost pa vam zagotavlja, da ko je ne potrebujete, jo lahko enostavno odstranite in ohranite vašo zasebnost. Integrirana je tudi funkcija AirPlay za brezžično povezovanje z napravami iPhone, iPad ali Mac. Na pametni zaslon lahko hitro in enostavno zrcalite vso vsebino, od aplikacij, dokumentov do spletnih mest.

Youtube, Netflix in ostale priljubljene aplikacije na dosegu rok

Samsung se je posvetil uporabniški izkušnji, ki je prilagojena za enostavnost, priročnost in hitrost. Kot rečeno, so vse najbolj uporabljene aplikacije že nameščene. Dodatna priključitev računalnika ali nameščanje aplikacij ni potrebno. Vse, kar morate storiti, je povezati pametni monitor na brezžično Wi-Fi omrežje in izbrati aplikacijo, ki jo v tistem trenutku potrebuje, bodisi za zabavo ali delo.

Vse to vas čaka v pametnem monitorju Samsung S32BM801UN Smart M80B, ki ga lahko dobite na spletni strani www.enaa.com, kjer vas čaka bogata ponudba podobno kakovostnih monitorjev.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung monitorji Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Enaa / Gambit trade d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Letališka cesta 29B, 1000 Ljubljana,
Endava že več kot 21 let spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo ter pomaga nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz področja financ, telekomunikacij, medijev, tehnologije, potrošniških ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več

AKTON d.o.o.

Dunajska cesta 9, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 29 00
Telekomunikacijske rešitve za vas! Slovensko podjetje Akton Communications je licencirani fiksni telekomunikacijski operater prisoten v Sloveniji in preko hčerinskih družb tudi ... Več