Tablični računalniki
24.11.2012 11:29

Deli z drugimi:

Share

Samsung k tožbi dodal še novi iPad, iPad Mini in celo iPod

Tožbam med podjetjema Samsung in Apple ni in ni videti konca!
Tožbam med podjetjema Samsung in Apple ni in ni videti konca!

Patentna vojna med podjetjema Apple in Samsung je presegla že vse meje zdravega in dobrega okusa. Takoj za tem, ko je Samsung v patentni spor vključil pametni mobilni telefon iPhone 5 zaradi neupravičene uporabe tehnologije LTE, se je pred kratkim spravil še preostale izdelke podjetja iz Cupertina. Tako so se na zatožni klopi znašla še priljubljena tablična računalnika iPad in iPad mini ter celo večpredstavnostni predvajalnik iPod.

Samsung je v tožbo vključil tablični računalnik iPad tretje in četrte generacije, miniaturno 7,9-palčno oziroma 20-centimetrsko tablico iPad mini in najnovejšo generacijo večpredstavnostnih predvajalnikov iPod Touch. Računalniški gigant podjetju Apple tokrat očita zavestno kršitev patentov, ki se nanašajo na vgrajene zvočnike in zunanji avdio priključek. Samsung od sodišča seveda zahteva popolno prepoved prodaje vseh izdelkov podjetja iz Cupertina, ki vsebujejo kakršnekoli »dele«, zaščitene z njegovimi patenti.

Podjetje iz Cupertina se bo iz te »godlje« tokrat le stežka izmazalo, saj je Samsung od sodišča dobil dovoljenje do vpogleda v patentni dogovor, ki sta ga pred časom sklenila podjetji Apple in HTC. Številni poznavalci so namreč prepričani, da bodo ti podatki podjetju Samsung v veliko pomoč, saj bo pridobilo seznam vseh spornih Applovih patentov, ki jih HTC proti plačilu lahko uporablja. In to še ni vse. Samsung bo pridobil celo podatek o višini nadomestila za uporabo patentov. To pa bo nedvomno vplivalo na višino odškodnin v vseh nadaljnjih tožbah.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung tablični računalniki

Prijavi napako v članku