Telefoni
03.10.2013 15:04

Deli z drugimi:

Share

Samsung goljufal z mobilnikom Galaxy Note 3

Samsung naj bi sistem Android na mobilniku Galaxy Note 3 opremil s programsko kodo, ki zmogljivost procesorja poveča takoj, ko zazna aktivnost programa za merjenje zmogljivosti. Tovrstna goljufija naj bi v merilnem programu povečala končen rezultat tudi za več kot 20 odstotkov.
Samsung Galaxy Note 3: Zmogljivejši, višji in tanjši!
Samsung Galaxy Note 3: Zmogljivejši, višji in tanjši!

Ko se uporabniki odločajo o nakupu novega pametnega mobilnega telefona, pri sprejemu končne odločitve nedvomno vpliva tudi zmogljivost naprave. Ker pa se meritev zmogljivosti mobilnih naprav opravlja z izbranimi merilnimi programi, so programerji podjetja Samsung to s pridom izkoristili v njihovo korist. Zanesenjaki spletne strani Ars Technica so pri pregledu mobilnega operacijskega sistema Android nameščenega na pametnem mobilnem telefonu Galaxy Note 3 namreč razkrili programsko kodo, ki zmogljivost procesorja Snapdragon 800 poveča do skrajnih meja takoj, ko zazna aktivnost programa za merjenje zmogljivosti mobilnih naprav.

Zanesenjaki spletne strani Ars Technica zatrjujejo, da lahko tovrstna goljufija v merilnem programu poveča končen rezultat tudi za več kot 20 odstotkov. To naj bi bil tudi razlog, zakaj so pametni mobilni telefoni podjetja Samsung v merilnih programih vedno pred konkurenco, pa čeprav vse mobilne naprave temeljijo na osnovi istega mobilnega procesorja. Po razkritju goljufanja s strni zanesenjakov spletne strani Ars Technica so se predstavniki podjetja Samsung zavili v molk. Mogoče tudi zaradi tega, ker tovrstno goljufanje ni bilo prvo.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku