Telefoni
29.08.2014 06:13
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Gear S: Pametna ročna ura z vgrajenim mobilnikom

Pametna ročna ura Samsung Galaxy Gear S z vgrajenim mobilnikom bo zagotovo šla v prodajo kot za stavo.
Pametna ročna ura Samsung Galaxy Gear S z vgrajenim mobilnikom bo zagotovo šla v prodajo kot za stavo.

Podjetje Samsung je zaradi pomanjkanja inovativnosti izgubilo precejšnji delež prodaje na področju pametnih ročnih ur, saj naj bi letos med aprilom in junijem imeli 25,2-odstotni delež prodaje na svetovnem trgu, medtem ko je ta delež v enakem obdobju lani znašal 32,2 odstotka. Njegovi najnovejši pametni ročni uri Gear S pa ne moremo očitati pomanjkanja inovativnosti, saj lahko z njo prejemamo in pošiljamo kratka sporočila SMS in opravljamo telefonske pogovore tudi takrat, ko ni povezana s pametnim mobilnim telefonom s pomočjo povezave Bluetooth. Inženirji južnokorejskega giganta so namreč v novost vgradili miniaturni modem 3G, ki omogoča koriščenje osnovnih funkcij mobilnikov.

Pametna ročna ura Samsung Gear S se odlično obnese tudi pri opravljanju vsakodnevnih opravil, saj so jo inženirji opremili še z 2-palčnim (5,1-centimetrskim) zaslonom AMOLED ločljivosti 480 x 360 slikovnih točk, 2-jedrnim procesorjem frekvence enega gigaherca, vgrajenim sistemskim pomnilnikom kapacitete 512 megabajtov, navigacijskim sistemom GPS, merilnikom srčnih utripov in senzorjem za zaznavanje gibanja. Vgrajena baterija kapacitete 300 miliamperskih ur zagotavlja dvodnevno avtonomijo delovanja, na njej pa je nameščen Samsungov lastni mobilni operacijski Tizen.

Samsung bo pametno ročno uro Gear S z vgrajenim mobilnikom javnosti razkril na letošnji konferenci IFA, ki bo v Berlinu potekala od 5. do 10. septembra. Južnokorejski gigant bo sočasno z novo pametno ročno uro predstavil tudi pametne slušalke Gear Circle, ki jih bomo s pametnim mobilnim telefonom povezali s pomočjo povezave Bluetooth in jih bo mogoče uporabljati za poslušanje obvestil, pošiljanje zvočnih ukazov in poslušanje glasbe.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku