Telefoni
28.12.2014 15:48

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S6 s 5,5-palčnim zaslonom?

Od pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S6 se pričakuje veliko!
Od pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S6 se pričakuje veliko!

Pametni mobilni telefon Galaxy S6 podjetja Samsung je nedvomno trenutno eden izmed najbolj pričakovanih mobilnikov na modrem planetu, zato novice o njem rastejo kod gobe po dežju. Našo pozornost pa je pritegnila ena izmed kitajskih spletnih strani, ki je razkrila tako nove podatke kot fotografije težko pričakovanega novinca. Iz njih pa je dejansko razvidno, da se bo južnokorejski gigant z novincem poskušal zoperstaviti kitajskim podjetjem, ki mu vse bolj jemljejo tržišče tudi na področju pametnih mobilnih telefonov višjega cenovnega razreda.

Iz razkritih podatkov je razvidno, da bo pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S6 skoraj zagotovo opremljen s kar 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk z zaobljenima robovoma in kakovostnim aluminijastim ohišjem. Predvsem slednje so pogrešali predvsem zahtevnejši uporabniki in poslovneži, ki jim plastična ohišja niso po godu. Strojna oprema pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S6 pa naj bi obsegala še osem jedrni procesor Qualcomm Snapdragon 810 in tri gigabajte sistemskega pomnilnika. Za zajem fotografij pa naj bi bil na voljo fotoaparat ločljivosti 16 milijonov točk oziroma 20 milijonov slikovnih točk, za opravljanje spletnih konferenc pa naj bi bila na voljo spletna kamera ločljivosti pet milijonov točk.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S6 naj bi bil javnosti predstavljen že na tehnološki konferenci CES 2015, ki se bo od šestega do devetega januarja odvijala v ameriškem mestu Las Vegas. To posledično pomeni, da naj bi bil na voljo v prosti prodaji še pred naslednjo pomladjo.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku