Telefoni
12.10.2013 12:04

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S5 že januarja?

Vodilne južnokorejske časopisne hiše so razkrile, da bo podjetje Samsung pametni mobilni telefon Galaxy S5 javnosti predstavilo že v januarju prihodnjega leta. Novost pa naj bi na prodajne police trgovin zašla že v prvi polovici januarja, po vsej verjetnosti tudi k nam.
Mobilnik Galaxy S5 naj bi bil kot prvi model družine Galaxy opremljen s kakovostnim kovinskim ohišjem!
Mobilnik Galaxy S5 naj bi bil kot prvi model družine Galaxy opremljen s kakovostnim kovinskim ohišjem!

Viri blizu podjetja Samsung so razkrili, da bo južnokorejski gigant naslednika pametnega mobilnega telefona Galaxy S4 javnosti razkril že v mesecu januarju prihodnjega leta. To pomeni, da bo mobilnik Galaxy S5 na prodajne police trgovin širom sveta zašel v prvi polovici februarja. Podjetje Samsung naj bi se za to potezo odločilo predvsem zaradi tega, ker povpraševanje po pametnem telefonu Galaxy S4 vse bolj upada zaradi odlične prodaje Applovega mobilnika iPhone 5S.

Na spletu se širijo govorice, da bo v pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy S5 vgrajen procesor ARMv8 s 64-bitno zgradbo, ki bo za preračunavanje podatkov po vsej verjetnosti koristil osem procesorskih sredic. Novost naj bi bila opremljena še s sistemskim pomnilnikom kapacitete štirih gigabajtov, digitalnim fotoaparatom ločljivosti 16 milijonov točk, spletno kamero ločljivosti dveh milijonov točk in baterijo kapacitete vsaj 3.500 miliamper ur. Na vgrajenem pomnilniku bo nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat. Piko na i naj pa bi dala še upognjeni zaslon z možnostjo prikaza 3D učinkov in kovinsko ohišje, saj uporabniki mobilnikov najvišjega cenovnega razreda nad plastičnimi ohišji niso ravno navdušeni.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku