Telefoni
14.09.2013 05:50

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S5 s 64-bitnim procesorjem

Podjetje Samsung je napovedalo, da bodo vsi njihovi bodoči pametni mobilni telefoni višjega cenovnega razreda opremljeni z zmogljivimi 64-bitnimi procesorji. Prvi »obogaten« z njim pa bo po vsej verjetnosti Galaxy S5, ki naj bi bil naprodaj že proti koncu letošnjega leta.
Procesorji s 64-bitno zgradbo bodo kmalu postali stalnica na področju mobilne telefonije.
Procesorji s 64-bitno zgradbo bodo kmalu postali stalnica na področju mobilne telefonije.

Pametni mobilni telefon iPhone 5S je bil skupaj z inovativnim mobilnim operacijskim sistemom iOS 7 glavna zvezda nedavne Applove prireditve (http://goo.gl/cR2118). Glavna aduta novosti sta procesor A7, saj kot prvi nasploh ponuja polno podporo poganjanju 64-bitnih aplikacij in bralnik prstnih odtisov. Na potezo podjetja Apple so se pričakovano odzvali pri konkurenčnem podjetju Samsung saj so napovedali, da bodo tudi njihovi bodoči pametni mobilni telefoni opremljeni s 64-bitnimi procesorji, saj bo količina vgrajenega pomnilnika skoraj zagotovo večja od treh gigabajtov. Prvi »obogaten« z njim pa bo po vsej verjetnosti Galaxy S5, ki naj bi bil naprodaj že proti koncu letošnjega leta oziroma najkasneje do pričetka naslednje pomladi.

V pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy S5 bo vgrajen procesor ARMv8 s 64-bitno zgradbo, ki bo za preračunavanje podatkov po vsej verjetnosti koristil osem procesorskih sredic. Novost naj bi bila opremljena še z digitalnim fotoaparatom ločljivosti 16 milijonov točk, spletno kamero ločljivosti dveh milijonov točk in baterijo kapacitete vsaj 3.500 miliamper ur. Piko na i naj pa bi dala še upognjeni zaslon z možnostjo prikaza 3D učinkov in kovinsko ohišje, saj uporabniki mobilnikov najvišjega cenovnega razreda nad plastičnimi ohišji niso ravno navdušeni.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku