Telefoni
29.02.2012 12:32
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S3 z visokoločljivim zaslonom in štirijedrnim procesorjem

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S3 nas zagotovo ne bo pustil hladne!
Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S3 nas zagotovo ne bo pustil hladne!

Čeprav Samsung na marčevski konferenci Mobile World Congress 2012 ne bo predstavil pametnega mobilnega telefona Galaxy S3, to še ne pomeni, da ga kmalu ne bomo videli na prodajnih policah trgovin. Najnovejše spletne govorice celo nakazujejo na to, da naj bi bil novinec že tako rekoč nared za prodajo. Samsung Galaxy S3 naj bi se pobahal s štirijedrnim procesorjem, visokoločljivim zaslonom »formata« 1.080p ter na padce odpornim keramičnim ohišjem.

Naslednik izjemno priljubljenega pametnega mobilnega telefona Galaxy S2 naj bi za preračunavanje podatkov uporabljal štirijedrni procesor Samsung Exynos frekvence 1,5 gigaherca. Ta bo izdelan na osnovi 32-nanometrskega proizvodnega procesa in bo vseboval štiri procesorske sredice ARM Cortex-A9. Novinec naj bi v primerjavi s predhodnikom porabil polovico manj električne energije in naj bi nudil do 26-odstotkov več zmogljivosti. Vgrajena grafična kartica bo združljiva s standardom OpenGL ES 2.0.

Pametni mobilik Samsung Galaxy S3 naj bi za prikazovanje slik uporabljal 4,8-palčni (12,2-centimetrski) zaslon z razmerjem stranic 16:9 in ločljivostjo 1.080p. Na padce in udarce odporno keramično ohišje naj bi bilo le za 0,4-milimetra debelejše od ohišja mobilnika Samsung Galaxy Nexus. To znaša 9,3-milimetra. Zaslon naj bi prekrival celotno prednjo stran ohišja. Večji rob bo viden le na zgornjem delu telefona, medtem ko bo večina sprednje stranice pokrita z zaslonom občutljivim na dotik.

Za zajemanje nepozabnih trenutkov in videopogovore naj bi imel mobilnik Samsung Galaxy S3 na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk in spletno kamero ločljivosti dveh milijonov točk. Na njem bo kakopak nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Samsung Galaxy S3 bo po vsej verjetnosti naprodaj še pred poletjem. K nam naj bi prispel najkasneje konec poletja.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku