Telefoni
28.09.2011 08:39

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S II HD z ločljivostjo večjo od človeškega očesa

Samsung Galaxy S II HD in Galaxy S II LTE prekašata konkurenco na celi črti!
Samsung Galaxy S II HD in Galaxy S II LTE prekašata konkurenco na celi črti!

Samsung je najavil dva nova mobilnika družine Galaxy S II, ki jemljeta dih. Pametni mobilni telefon Galaxy S II LTE je pisan na kožo tistim, ki veliko brskajo po svetovnem spletu. Novinec je namreč opremljen s tehnologijo, ki omogoča povezovanje v mobilna omrežja četrte generacije (LTE). Ta je z vidika uporabniške izkušnje več kot dvakrat boljša od dosedanjih najmodernejših tehnologij HSPA+. Omrežje LTE pri nas že postavlja podjetje Mobitel.

Ljubiteljem večpredstavnostnih vsebin je pisan na kožo mobilnik Samsung Galaxy S II HD. Ta je namreč opremljen s kar 4,65-palčnim oziroma 11,8-centimetrskim zaslonom Super AMOLED HD, ki lahko prikazuje slike z vrtoglavo ločljivostjo 1.280 x 720 točk. To pomeni ločljivost kar 316 točk na palec. Ločljivost zaslona Super AMOLED HD je večja celo od ločljivost človeškega očesa. Povprečen človek namreč zaznava sliko le z okoli 300 točkami na palec.

Strojna oprema pametnih mobilnih telefonov Galaxy S II LTE in Galaxy S II HD ni od muh, saj ju je Samsung opremil z dvojedrnim procesorjem takta 1,5 gigaherca. Za shranjevanje podatkov je na voljo 16 gigabajtov pomnilnika. Zajemanje nepozabnih trenutkov in visokoločljivih videoposnetkov so inženirji podjetja Samsung zaupali digitalnemu fotoaparatu ločljivosti osem milijonov točk. Tu seveda ne gre brez brezstične tehnologije NFC ter brezžičnih povezav Bluetooth in Wi-Fi.

Informacij o maloprodajnih cenah in začetku prodaje novih Samsungovih mobilnikov Galaxy S II LTE in Galaxy S II HD, žal še ni. Trenutno je znano le to, da bosta mobilnika najprej na voljo v Južni Koreji. K nam naj bi prispela konec leta.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku