Računalništvo, telefonija
04.10.2018 11:42
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy Note9 v svetu mode

Večkrat nagrajena Aurélie Fontan je uporabila nov Samsung Galaxy Note9 za izdelavo kolekcije 'Mobile Couture'. Pri ustvarjanju kosov uporabila najsodobnejšo tehnologijo, preko telefona je upravljala 3D tiskanje, robotske konstrukcije in skiciranje prototipov.
Aurélie Fontan ustvarja na Note9
Aurélie Fontan ustvarja na Note9

Aurélie Fontan, večkrat nagrajena modna oblikovalka, je kot prva na svetu ustvarila kolekcijo, oblikovano s pametnim telefonom. V sodelovanju s podjetjem Samsung je uporabila Galaxy Note9 v sedmih glavnih korakih oblikovanja in proizvodnje ter tako ustvarila prvo kolekcijo ‘Mobile Couture’ na svetu.

Da bi ustvarila nenavadno kolekcijo, je telefon je uporabila za skiciranje, brezžično komuniciranje z novimi proizvodnimi orodji ter 3D tiskanje in barvanje vzorcev tkanin na daljavo. Aurélie je tako pospešila celoten prototipni in razvojni proces s preprosto sinhronizacijo aplikacij z dobavitelji, se z njimi tudi povezala ali razvijala svoje modele, kjerkoli se je nahajala.

S poudarkom na naprednem oblikovanju, kosi ‘Mobile Couture’ ponujajo alternativo sistemu hitre mode ter povečujejo moč in potencial mobilne in digitalne tehnologije. Končna oblačila so bila izdelana iz mešanice recikliranega usnja in biorazgradljivih 3D plastičnih pritrdilnih elementov, celotna obdelava končnih izdelkov pa je bila zaključena v šestih tednih.

Izjemno zmogljivo S Pen pisalo je Aurélie dalo natančnost in nadzor pri skiciranju, medtem ko so ji odličen procesor in zmogljivosti za shranjevanje omogočili direktno povezavo z močnimi tehnološkimi orodji, tako v fazi razvoja kot v končni proizvodnji – vse preko naprave, ki jo je lahko spravila v žep. Kot primer, Note 9 je pospešil prototipni proces za približno 40-odstotkov, kolekcija je bila ustvarjena v osmih dneh, običajno je v 14.

Kako je bil uporabljen Galaxy Note9


Prvotni navdih

– Kamera in S Pen pisalo sta bila uporabljena za zapisovanje in ohranjanje navdiha za Auréliejino digitalno skicirko.

– Z uporabo izjemne zmogljivosti baterije in možnosti za shranjevanje, je Aurélie lahko dostopala, urejala in delala v svoji digitalni skicirki kjerkoli je dobila navdih.

Skiciranje projektov in vzorcev

– Oblika oblačil, vzorci tkanine in pritrdilni elementi so bili izdelani s pomočjo S pen pisala na 162,56 mm zaslonu Note9.

Izdelava 3D pritrdilnih delov za oblačila

– Zapletene risbe pritrdilnih delov za oblačila so bile obnovljene v aplikaciji OnShape*, namenjeni ustvarjanju digitalnih modelov, primernih za 3D tiskanje.

– Dokumente lahko s telefona pošljete neposredno na 3D tiskalnik. Običajno bi na tej točki potrebovali računalnik.

– Sam proces 3D tiskanja je bil nadzorovan sočasno preko telefona, kar je Aurélie omogočilo, da je po potrebi sproti urejala.

Oddaljen nadzor nad brezžičnim tiskanjem vzorcev

– Vzorci in dizajn tkanine je bil brezžično poslan v Joto X, napredno, digitalno risarsko robotsko napravo, ki je kompleksni vzorec prenesla na usnjeno podlogo za oblačila

Končni izgled

– 3D pritrdilni elementi so bili uporabljeni za povezovanje usnja z vzorcem za končno izdelavo oblačil.

– Aurélie je nato ustvarila svoj digitalni look book z uporabo S Pen pisala s tehnologijo Bluetooth, s katerim je oblikovalka posnela fotografije, ne da bi se dotikala telefona, medtem ko so roke naredile končne prilagoditve za popolne, nadzorovane posnetke.

– Dodatno olajšanje je predstavljala funkcija za zaznavanje napak (Flaw Detection) na pametni kameri Note9, ki že pred nastankom fotografij opozori vse morebitne napake na posnetkih.

Z vrhunsko močjo, visoko zmogljivostjo in produktivnostjo je Note9 namenjen ustvarjalcem, ki iščejo telefon, ki jim omogoča delo in zabavo ves dan. Z baterijo kapacitete 4000mAh, do 512GB prostora za shranjevanje, ki ga lahko razširite na 1TB (največji prostor za shranjevanje na pametnih telefonih doslej, večji tudi od večine prenosnih računalnikov), najnovejšim 10nm procesor, podporo za najhitrejše hitrosti, ki so na voljo na trgu, ter inovativnim S Pen pisalo s povezavo Bluetooth so preizkušene zmogljivosti pametnega telefona v proizvodnji treh oblek in enega plašča.

»Kot nekdo, čigar ustvarjalnost je navdihnil potencial tehnologije in znanosti, je bilo zame zelo zanimivo ugotoviti, da obstaja pametni telefon, ki lahko nadzira proizvodni proces celotne kolekcije. Moje ideje so ambiciozne in običajno spreminjajo tradicionalne procese, zato mi je kot mladi oblikovalki resnično osvobajajoče videti, da se moje ideje uresničujejo s pametnim telefonom, ki ga imam vedno v roki,« je povedala oblikovalka Aurélie Fontan.

»Ko smo videli Auréliejino delo, smo vedeli, da je ona predstavnica uporabnikov naših Note naprav. Razlog, zakaj so uporabniki naprav serije Note tako zvesti, je, da so zasnovane za raven zmogljivosti in moči, ki jo ljudje dejansko potrebujejo,« je dejala Suzanne Smith, starejša vodja marketinga v Samsung Electronics za Evropo. »Ta kolekcija je enkratna in jo vidimo kot zlat primer tega, kaj lahko ambiciozni in kreativni ljudje lahko resnično dosežejo s pametnimi telefoni Samsung.«

*Aplikacija OnShape je na voljo samo za Android

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku