Računalništvo, telefonija
08.08.2019 07:02
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dočakali smo Samsung Galaxy Note 10

.. Podjetje Samsung je v okviru posebne konference vendarle predstavilo novo družino težko pričakovanih pametnih mobilnih telefonov, namenjenih predvsem poslovnim uporabnikom ..
Samsung Galaxy Note 10 je izpolnil prav vsa pričakovanja.
Samsung Galaxy Note 10 je izpolnil prav vsa pričakovanja.

Govorimo o pametnih mobilnih telefonih Galaxy Note 10 in Galaxy Note 10+, ki so že naleteli na pozitivne kritike številnih poznavalcev mobilne telefonije. Oba modela sta po oblikovni plati enaka, razlike med njima pa najdemo v sistemskem pomnilniku, bateriji in tipalu Depth, ki je na voljo le za model Galaxy Note 10+. Poleg novincev je podjetje Samsung predstavilo tudi prenovljeno digitalno pero S Pen, ki je izdelano iz enotnega ohišja, nudi do 10 urno avtonomijo delovanja in ga lahko uporabljamo celo za zajem fotografij in sebkov.

Samsung Galaxy Note 10+

Zmogljivejši model se bo brez težav prikupil tudi najzahtevnejšim uporabnikom, saj je opremljen z nadvse zmogljivo strojno opremo. Na voljo je osemjedrni procesor Samsung Exynos 9825, sistemski pomnilnik kapacitete 12 gigabajtov in do 512 gigabajtov vgrajenega prostora za shranjevanje podatkov. Po potrebi lahko vgrajeni pomnilnik razširimo s pomnilniško kartico microSD, in sicer do skupne kapacitete enega terabajta. Za prikaz slik je zadolžen kakovostni zaslon Dynamic AMOLED s 17,3-centimetrsko oziroma 6,8-palčno diagonalo in ločljivostjo 3.040 x 1.440 slikovnih točk.


Seveda je bilo odlično poskrbljeno tudi za zajem fotografij, videoposnetkov in sebkov, saj so na voljo trije digitalni fotoaparati ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, 16 milijonov slikovnih točk in 12 milijonov slikovnih točk ter spletna kamera ločljivosti 10 milijonov slikovnih točk. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja novincu zagotavlja baterija zmogljivosti 4.300 miliamper ur, medtem ko celoto zaključujeta še različica za najnovejša mobilna omrežja 5G in mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie z všečnim grafičnim vmesnikom Samsung One UI, ki vas bo zagotovo prevzel.

Samsung Galaxy Note 10

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Note 10 je primeren predvsem za tiste, ki obožujejo “manjše” telefone, saj je opremljen z zaslonom Dynamic AMOLED s 16-centimetrsko oziroma 6,3-palčno diagonalo in ločljivostjo 2.280 x 1.080 slikovnih točk. Preostala strojna oprema obsega osemjedrni procesor Samsung Exynos 9825, sistemski pomnilnik kapacitete 12 gigabajtov in do 256 gigabajtov vgrajenega prostora za shranjevanje podatkov, pri čemer slednjega ni mogoče razširiti s pomočjo pomnilniške kartice microSD.


Tudi tu je odlično poskrbljeno za zajem fotografij, videoposnetkov in sebkov, saj so na voljo trije digitalni fotoaparati ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, 16 milijonov slikovnih točk in 12 milijonov slikovnih točk ter spletna kamera ločljivosti 10 milijonov slikovnih točk. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja novincu zagotavlja baterija zmogljivosti 3.500 miliamper ur, na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie z grafičnim vmesnikom Samsung One UI.


Digitalno pero S Pen

Kot smo že v uvodu omenili, je bilo prenove deležno tudi digitalno pero S Pen, ki je nepogrešljiv pripomoček za vse uporabnike novih pametnih mobilnih telefonov Samsung Galaxy Note 10. Ker so ga inženirji podjetja Samsung opremili z žiroskopom, ta omogoča, da s telefonom upravljamo kar s pomočjo kretenj. Privzeta mobilna aplikacija za S-Pen, Notes, pa lahko sedaj prepozna pisavo in jo spremeni v natipkano besedilo ali v dokument formata PDF. Eno polnjenje zadošča za okoli 10-urno uporabo, piko na i pa nedvomno daje kakovostno enotno kovinsko ohišje.

Dobavljivost in maloprodajna cena

Nova pametna mobilna telefona Samsung Galaxy Note 10 in Galaxy Note 10+ sta že na voljo za prednaročila, običajna prodaja novincev pa bo stekla 23 avgusta. Ker gre za pametna mobilna telefona, namenjena predvsem poslovnim uporabnikom, seveda nista poceni. Razpoložljive različice in maloprodajne cene so na voljo spodaj. Cena se lahko od ponudnika do ponudnika nekoliko razlikuje.

  • Samsung Galaxy Note 10 z 8 GB pomnilnika in 256 GB prostora: 979 evrov
  • Samsung Galaxy Note 10+ z 12 GB pomnilnika in 256 GB prostora: 1.129 evrov
  • Samsung Galaxy Note 10+ z 12 GB pomnilnika in 512 GB prostora: 1.229 evrov
  • Samsung Galaxy Note 10+ 5G z 12 GB pomnilnika in 256 GB prostora: 1.229 evrov

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben od drugih podpornih storitev. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno nalogo, ... Več