Telefoni
16.06.2015 10:39

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy J5 kmalu nared za prodajo?

Samsung Galaxy J5 kmalu nared za prodajo?
Samsung Galaxy J5 kmalu nared za prodajo?

Ker so pametni mobilni telefoni Galaxy družine S za marsikaterega uporabnika storitev mobilne telefonije predragi, bodo pri podjetju Samsung kmalu ponudili v prodajo mobilnik Galaxy J5, ki bo za relativno malo denarja ponujal veliko. Tu dejansko gre za mobilnik srednjega cenovnega razreda, ki naj bi zlahka prepričal tudi nekoliko zahtevnejše uporabnike storitev mobilne telefonije. Da je mobilnik Samsung Galaxy J5 tako rekoč že nared za prodajo, pa kažejo podatki, ki so jih objavili zanesenjaki spletnega portala SamMobile.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy J5 bo v osnovi enak modelu J1, le da bo opremljen z nekoliko večjim zaslonom, saj bo za prikaz slik uporabljal zaslon s 5-palčno (12,7-centimetrsko) diagonalo in po vsej verjetnosti visoke ločljivosti. Ohišje novosti bo izdelano iz kakovostne plastike, ki bo omogočila dostop tako do baterije zmogljivosti 2.600 miliamperskih ur in reže za pomnilniške kartice microSD. Na vgrajenem pomnilniku je nameščen mobilni operacijski sistem Android 5.1 Lollipop z grafičnim vmesnikom TouchWiz.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy J5 naj bi razpolagal še z vgrajenim pomnilnikom z osmimi gigabajti prostora, pri čemer bo za shranjevanje podatkov na voljo le 4,7 gigabajtov prostora, štirijedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 410 frekvence 1,2 gigahercev in poldrugim gigabajtom sistemskega pomnilnika. Tu bomo našli še spletno kamero ločljivosti pet milijonov točk ter digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov slikovnih točk z bliskavico LED, samodejnim ostrenjem, možnostjo zaznavanja obrazov in snemanja videoposnetkov v visoki ločljivosti ter brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth, navigacijo GPS in povezavo 4G/LTE.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku