Telefoni
31.05.2021 09:17
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy A72 – predober za svoj razred

Samsung nas je v letošnjem letu prijetno presenetil z novimi dostopnimi modeli Galaxy A32, Galaxy A52 in Galaxy A72, ki presegajo zmogljivosti srednje cenovnih telefonov in se bolj približajo krovnim modelom serije S.
Samsung Galaxy A72 prinaša pomembne izboljšave z gladko hitrostjo osveževanja 90 Hz, večjo baterijo in vsestranskim sistemom kamer.
Samsung Galaxy A72 prinaša pomembne izboljšave z gladko hitrostjo osveževanja 90 Hz, večjo baterijo in vsestranskim sistemom kamer.

Pred kratkim smo že testirali Samsung Galaxy A52, ki je naslednik enega najbolj prodajanih Samsung pametnih telefonov Galaxy A51. Tokrat se je pod drobnogledom znašel Galaxy A72.

V prejšnjem letu je Galaxy A71, predhodnik današnje zvezde večera, postal takojšen hit in postal precej priljubljen med uporabniki. Zdaj je tukaj njegov naslednik, ki prinaša pomembne izboljšave z visoko hitrostjo osveževanja 90 Hz, večjo baterijo 5.000 miliamperskih ur in vsestranskim sistemom kamer. Vse te priročne funkcije najdete pod osveženim videzom in zaslonom Galaxy A72. Nadgradnje so bili deležni tudi procesor, sistemski pomnilnik in vgrajena grafična kartica.

Z dodatnimi izboljšavami je Galaxy 72 sposoben odščipniti kakšno točko tudi ultimativni seriji S.

Super AMOLED zaslon za tekoče brskanje

Najprej boste opazili velik FHD+ Super AMOLED brezkončni O-zaslon, ki meri 17 centimetrov (6,7″) v diagonalo. Prva opazna nadgradnja od predhodnika je frekvenca osveževanja 90 Hz, ki zagotavlja gladko brskanje po menijih in animacije, ki izboljšajo celotno uporabniško izkušnjo. Brezkončni zaslon je obdan z razmeroma tankimi okvirji, kar pomeni, da je na razpolago večja površina za ogled vsebin. Kot se spodobi za Super AMOLED zaslon, podpira ločljivost do 2400 x 1080 slikovnih točk z dinamičnimi barvami, ki pa vseeno niso prenasičene in ne odvrnejo od ostalih edinstvenih podrobnosti pametnega telefona.

Samsung_A72_1771
Full HD+ AMOLED zaslon dosega 800 cd/m² svetlosti, kar pomeni, da boste tudi na sončen dan lahko brez težav gledali svoje najljubše vsebine.

Kakovosten zaslon, ki dosega 800 cd/m² svetlosti, omogoča jasno sliko, tudi ob močnejši dnevni svetlobi. Tudi po večurni uporabi bodo vaše oči ostale spočite po zaslugi zaščite za udobje, ki znižuje vrednost modre svetlobe. Posebna funkcija Resnično tekoče pa skrbi za brezhiben pogled, ne glede na to ali igrate igre ali brskate po spletu.

Pod zaslonom se skriva biometrični senzor prstnih odtisov, ki je hiter in natančen pri preverjanju identitete. Na voljo je tudi odklepanje s prepoznavo obraza. Za varnost oziroma zaščito pametnega telefona tokrat skrbi varnostni standard IP67, ki poskrbi, da je najnovejši Galaxy odporen na prah in vodo do približno 30 minut do 1 metra v sladki vodi.

Ostre in dinamične fotografije

Prva stvar, ki vas bo pritegnila je oblika postavitve kamer. Postavitev vas bo spominjala na olimpijske kroge, ki bodo poskrbeli, da ne boste niti opazili, da so kamere postavljene na manjši izboklini. Poleg novega videza Galaxy A72 odlikuje še nekaj pomembnih izboljšav v sami zmogljivosti kamer. Premore jih kar štiri. Z glavnim senzorjem 64 MP z optično stabilizacijo slike (OIS) se boste poslovili od zamegljenih fotografij. Glavno kamero dopolnjujejo še ultra široka kamera 12 MP, globinska in makro kamera 5 MP.

08_galaxya72_handson_violet_210310014332
Samsung Galaxy A72 premore kar štiri kamere. Glavni senzor podpira tudi optično stabilizacijo slike, s katero se boste poslovili od zamegljenih slik.

Teleobjektiv poskrbi za večjo kakovost povečanih fotografij in lahko doseže 30-kratno povečavo. Posnete fotografije so realistične, z dobrim dinamičnim razponom in prijetnimi barvami. OIS pomaga ustvariti svetlejše in ostrejše slike tudi v zahtevnih svetlobnih razmerah. Poleg tega ima Galaxy A72 še nekaj zabavnih funkcij, kot sta 4K Video Snap in AR Emoji. Prva vam omogoča, da iz svojih 4K videoposnetkov posnamete svoje najljubše prizore in jih pretvorite v slike z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih pik.

Stereo zvočniki proizvajajo glasen, a vseeno udoben zvok za tiste, ki radi dalj časa poslušajo svoje najljubše glasbe. Prisoten je tudi priključek za slušalke, kar je dobrodošel dodatek v tem razredu.

48 ur igranja iger, pretakanja vsebin in še več

Kapaciteta baterija se je nekoliko povečala in ima sedaj na voljo 5.000 miliamperskih ur. Samsung je s tem poskrbel, da kljub boljšemu zaslonu in hitrejšemu osveževanju, avtonomija baterija vseeno zdrži do dva dni povprečne uporabe. S 25 W super hitrim polnjenjem pa bo vaš pametni telefon hitro spet napolnjen. Več podrobnosti o novem pametnem telefonu Samsung Galaxy A72 na spletni strani samsung.com.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni Samsung Samsung Galaxy A72

Prijavi napako v članku