Življenjski slog
08.06.2023 13:34
Posodobljeno 6 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Bespoke Life 2023 izpostavlja tehnologije, ki zagotavljajo udobje danes in hkrati gradijo bolj trajnostni jutri

Samsung napoveduje vizijo Bespoke Life in ponovno potrjuje svojo zavezanost preoblikovanju življenja uporabnikov s pomočjo trajnosti, povezljivosti in oblikovanja.
Samsung koncept Bespoke Life je nastal iz prepričanja, da so gospodinjski aparati ključni za ustvarjanje bolj trajnostnega jutri. Foto: Samsung
Samsung koncept Bespoke Life je nastal iz prepričanja, da so gospodinjski aparati ključni za ustvarjanje bolj trajnostnega jutri. Foto: Samsung

Podjetje Samsung Electronics je danes na tretji letni predstavitvi najnovejših posodobitev izdelkov Bespoke Life 2023, zaznamovalo začetek novega poglavja na področju gospodinjskih aparatov. Predstavitev, ki je potekala na uradni spletni strani Samsung, portalu Samsung Newsroom in na Samsung YouTube kanalu, je razkrila razširjeno vizijo podjetja Bespoke Life, ki spreminja življenja uporabnikov s pomočjo trajnosti, povezljivosti in oblikovanja.

“Bespoke Life pooseblja zavezo podjetja Samsung, da s preoblikovanjem naprav, ki jih uporabljamo vsak dan, naredimo naše domove in prihodnost bolj trajnostne,” je dejal Jong-Hee (JH) Han, podpredsednik, izvršni direktor in vodja oddelka DX (Device eXperience) pri podjetju Samsung Electronics. “Naši najnovejši izdelki in rešitve z uvajanjem novih in ustvarjalnih načinov, s katerimi si lahko uporabniki po meri prilagodijo svoje življenje, vsakomur omogočajo, da uživa v bolj povezanem in elegantnem življenjskem slogu.”

Trajnostno življenje – tehnologije, ki poenostavljajo trajnostno življenje

Samsung koncept Bespoke Life je nastal iz prepričanja, da so gospodinjski aparati ključni za ustvarjanje bolj trajnostnega jutri. Zato bodo na letošnjem dogodku Bespoke poudarjena prizadevanja podjetja Samsung za nadaljnje zmanjšanje emisij ogljika v celotnem življenjskem ciklu izdelka. Predstavljen bo tudi novi filter Less Microfiber: preprosta rešitev za zmanjšanje onesnaževanja z mikroplastiko med cikli pranja perila.

Samsung na novo oblikuje vsako fazo življenjskega cikla izdelka, od pridobivanja in proizvodnje do distribucije, uporabe in recikliranja, da bi pomagal zmanjšati porabo energije in emisije ogljikovega dioksida (CO2). Primeri prizadevanj podjetja za recikliranje več virov vključujejo delovanje centra za recikliranje, vključevanje bioplastičnega materiala iz odpadnega olja v košare za shranjevanje hladilnikov Bespoke in širjenje uporabe recikliranih ribiških mrež. Ko so izdelki izdelani, so uporabnikom poslani v Samsung ekološki embalaži, ki je v začetku letošnjega leta začela plastične trakove in tuljave nadomeščati s papirjem.

Da bi spodbudil bolj trajnostno življenje v fazi uporabe izdelka, podjetje Samsung še naprej širi storitve, s katerimi je varčevanje z energijo enostavno. Zato bo letos pet novih naprav Bespoke, vključno s hladilniki, pralnimi in sušilnimi stroji, pomivalnimi stroji in klimatskimi napravami ter Samsung sistemom Eco Heating System, opremljenih z nadgrajeno različico SmartThings AI Energy Mode, ki bo kmalu na voljo v 65 državah.

Poleg spodbujanja zmanjševanja emisij ogljika in porabe energije Samsung še naprej dejavno sodeluje pri reševanju problematike onesnaževanja z mikroplastiko. Po razvoju cikla pranja, ki zmanjšuje izpuste mikrovlaken do 54 %, sta Samsung in Patagonia ponovno združila moči in predstavila filter Less Microfiber™. Ta filter lahko zajame do 98 % mikrovlaken, ki se izločijo med cikli pranja. Če se filter uporablja za pranje dveh kilogramov perila štirikrat na teden, lahko pomaga zmanjšati izpuste mikroplastike do 132 gramov na osebo na leto – to je količina, ki ustreza približno osmim 500-mililitrskim plastenkam. Filter Less Microfiber™ je zdaj na voljo v Koreji in Združenem kraljestvu, v drugih državah pa bo na voljo v tretjem četrtletju letošnjega leta.

Povezano življenje – utrjevanje poti za hiperpovezane domove

Življenje z Bespoke pomeni optimizacijo naprav na načine, ki poenostavijo in izboljšajo vašo rutino. S krepitvijo povezljivosti v celotni liniji in razširitvijo umetne inteligence na več kategorij izdelkov Samsung utira pot novi dobi hiperpovezanih domov.

Izdelki Bespoke, ki združujejo najnovejše Samsung izboljšave SmartThings in tehnologijo umetne inteligence, ponujajo brezhibno avtomatizirano domačo izkušnjo, v kateri se naprave naučijo uporabniških vzorcev uporabe in zagotavljajo prilagojene avtomatizacije glede na konfiguracijo pametnega doma in življenjski slog uporabnika. Da bi potrošnikom olajšal uživanje v teh izkušnjah, je Samsung napovedal, da bo v vse nove naprave Bespoke vključil podporo Wi-Fi, v prihodnjih letih pa bo povezljivost postala standard v vseh linijah naprav Samsung.

Samsung je najavil tudi predstavitev sesalnika Bespoke Jet AI – najzmogljivejšega[1] Samsung brezžičnega pokončnega sesalnika in prvega na svetu, ki ga je potrdila UL (Underwriters Laboratories) Solutions, vodilna neodvisna organizacija za varno znanost za umetno inteligenco. Sesalnik Bespoke Jet AI združuje do 280 W[2] sesalne moči in čas delovanja do 100 minut[3] z enim polnjenjem, zato ponuja zmogljivost, ki je potrebna za temeljito čiščenje celotnega doma. Njegov način čiščenja z umetno inteligenco[4] spremlja obremenitev krtače in zračni tlak sesanja, da bi razlikoval različna okolja čiščenja[5], vključno z vrsto tal in samodejno optimizira nastavitve, kot sta moč sesanja in hitrost krtače[6], da bi tako povečal učinkovitost čiščenja, čas uporabe in okretnost. Sesalnik ima tudi novo čistilno postajo vse-v-enem, ki proizvaja močan vrteči se ciklon za takojšnje in učinkovito[7] praznjenje posode za prah.

Stilsko življenje – prilagojeno oblikovanje na naslednji ravni

Trije milijoni hladilnikov Bespoke, ki so bili prodani po vsem svetu od začetka prodaje te linije, kažejo na veliko zanimanje potrošnikov za aparate, ki ponujajo več možnosti in funkcionalnosti kot tisti narejeni po starih standardih. Ponovni razmislek o tem, kaj naj bi gospodinjski aparati ponujali uporabnikom, še danes opredeljuje oblikovanje Bespoke – oblikovalski pristop, ki je vedno bolj dinamičen in izrazit, ko se razširi na novo kategorijo izdelkov.

Od letošnjega leta je v ponudbi Bespoke na voljo 15 kategorij izdelkov, ki so na voljo potrošnikom v 52 državah. Vsaka širitev ponudbe pomeni priložnost za zadovoljitev več življenjskih slogov in potreb. V ta namen Samsung širi svojo linijo hladilnikov Bespoke z uvedbo hladilnika Bespoke 4-Door Flex™ z Family Hub™+ ter z novimi modeli, ki so lahko nameščeni en ob drugem ali en na drugem. Hladilnik Bespoke 4-Door Flex™ z Family Hub™+ ima 81- centimetrski (32-palčni) zaslon na dotik brez okvirja, ki je skoraj dvakrat večji od tistega na prejšnjem modelu in vključuje še več priročnih in zabavnih večopravilnih funkcij. Nova modela, ki sta nameščena drug ob drugem ali drug na drugem mestu, združujeta nekaj najnaprednejših Samsung tehnologij za shranjevanje hrane z elegantnimi in minimalističnimi sprednjimi ploščami, ki so na voljo v različnih barvah in zaključnih obdelavah.

Poleg tega, da je Samsung letos v ZDA in jugovzhodni Aziji predstavil pralni in sušilni stroj Bespoke AITM, še naprej širi svoje možnosti prilagajanja, da bi več ljudem omogočil prilagajanje njihove domače kuhinje. Storitev Samsung prilagajanja MyBespoke, ki je od lanskega leta na voljo vsem potrošnikom v ZDA, uporabnikom omogoča, da z uporabo fotografij ali umetniških del za izdelavo edinstvenih hladilnih plošč enostavno oblikujejo videz kuhinje, ki resnično odraža njihov način življenja. Da bi še bolj poudarili drzen oblikovalski etos Bespoke, je podjetje napovedalo, da bodo paneli Bespoke v omejeni izdaji, ki jih je oblikoval italijanski ustvarjalni studio TOILETPAPER in so bili prvič predstavljeni na sejmu Fuorisalone 2023, zdaj na voljo za nakup na Samsung.com, najdete pa jih tudi v Samsung vodilnih trgovinah v Združenem kraljestvu, ZDA in Koreji.

Če želite izvedeti več o naslednjem razvoju linije Bespoke, si oglejte predstavitev Bespoke Life 2023 na Samsung globalnem kanalu YouTube, na portalu Newsroom in na spletni strani Samsung.


[1] Na podlagi testiranja, ki ga je opravil Korejski testni laboratorij v skladu s standardom IEC62885-4: 2020 z ročnim sesalnikom (brez krtače) v načinu Jet. Rezultati so bili primerjani z navedeno sesalno močjo brezžičnih paličnih sesalnikov z 200 W sesalne moči, ki so na voljo na trgu (na podlagi podatkov o prodaji med januarjem in decembrom 2022, ki jih je zbral neodvisni inštitut za tržne raziskave).

[2] Na podlagi testiranja, ki ga je opravil Korejski testni laboratorij v skladu s standardom IEC62885-4: 2020. Izmerjeno na vhodu nemotoriziranega orodja, ko je posoda za prah prazna, ob uporabi načina Jet in popolnoma napolnjeno baterijo velike zmogljivosti. Rezultati so bili primerjani z navedeno sesalno močjo akumulatorskih pokončnih sesalnikov s sesalno močjo 200 W, ki so na voljo na trgu (na podlagi podatkov o prodaji med januarjem in decembrom 2022, ki jih je zbral neodvisni inštitut za tržne raziskave). Rezultati se lahko razlikujejo glede na dejansko uporabo.

[3] Navedeni čas delovanja temelji na uporabi baterije velike zmogljivosti pri najnižji ravni moči s priključenim nemotoriziranim orodjem. Rezultati se lahko razlikujejo glede na dejansko uporabo.

[4] Funkcije/učinkovitost, povezane z načinom čiščenja z umetno inteligenco, se bodo nenehno posodabljale in nadgrajevale prek sistema SmartThings.

[5] Na sposobnost prepoznavanja različnih čistilnih okolij lahko vplivajo okoljski pogoji.

[6] Hitrost vrtenja krtače (vrtljaji na minuto) je mogoče prilagoditi samo pri uporabi aktivne dvojne krtače.

[7] Na podlagi notranjega testiranja z različnimi vrstami prahu. Rezultati se lahko razlikujejo glede na dejanske pogoje uporabe.Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več