Računalništvo, telefonija
04.04.2024 15:30

Deli z drugimi:

Share

Samo najboljše slušalke za najboljše romantične pesmi

Ljubezen je nedvomno ena najbolj priljubljenih tematik v pesmih, ne glede na glasbeni žanr.

Skladbe bluesa, rocka, popa, reggaeja in celo metala so polne izpovedi tega čudovitega čustva. Vsak ima svojo najljubšo romantično skladbo, bodisi veselo ali žalostno, domačo ali tujo. Zato smo za vas pripravili izbor najlepših ljubezenskih pesmi, ki bodo ustrezale vašim pričakovanjem za romantičen večer. Obenem si odgovorite še na naslednje vprašanje. Kakšen je vaš način poslušanja? Se odločate za slušalke ali raje uporabljate zvočnike?

1/ Whitney Houston – »I Will Always Love You«

Vsi jo poznate. O tem ni dvoma. Pa veste tudi to, da je skladbo leta 1974 posnela Dolly Parton,  šele priredba Whitney Houston, skoraj dvajset let kasneje, pa je postala svetovna uspešnica.

2/ Elvis Presley – »Always on My Mind«

Priredbo skladbe Brende Lee iz leta 1972 je Elvis posnel le nekaj tednov po ločitvi od žene Priscille. Še dve skladbi kralja spadata na ta seznam. »Can’t Help Falling In Love« in »Love Me Tender«.

3/ Sinéad O’Connor – »Nothing Compares 2 U«

Skladba je neločljivo povezana s pokojno irsko pevko, saj ostaja njena največja uspešnica. A v osemdesetih jo je napisal Prince, izvedla pa skupina The Family.

4/ Aerosmith – »I don’t want to miss a thing« in »Crazy«

To nista zgolj dve odlični rock baladi, skladbi sta znani tudi po tem, da se je v obeh pojavila Liv Tyler. Hči Stephena Tylerja je začela svojo igralsko kariero kmalu po nastopu v glasbenem spotu za skladbo Crazy.

5/ Rihanna featuring Calvin Harris – »We Found Love«

Rihanna je skladbo posnela leta 2011. Kmalu se je zavihtela na prvo mesto lestvice Billboard Hot 100 in tam kraljevala deset tednov.

6/ Lady Gaga, Bradley Cooper – »Shallow«

Skladbo je napisala Lady Gaga za že tretjo različico filma »Zvezda je rojena«, ki so ga prvega posneli daljnega leta 1954. Film je postal globalna uspešnica in prejel Oskarja za najboljšo izvirno skladbo.

7/ Queen – »Love of my life«

V originalu je Freddie Mercury skladbo napisal za klavir, a jo je za nastope v živo Brian May preuredil za 12-strunsko akustično kitaro.

8/ Jan Plestenjak – »Prelepa za poraz«

Jan Plestenjak je eden najbolj uspešnih slovenskih avtorjev in ravno ljubezenske pesmi so njegov zaščitni znak.

9/ Rok’n’band – »Vedno bom le tebe ljubil«

Ste vedeli, da se prav ta skladba največkrat predvaja na porokah? Sicer je njen original doma na Hrvaškem, avtor te čudovite balade je Darko Domijan, nosi pa naslov Ulica jorgovana.

In ko smo že ravno pri iskanju skladb iz domačega glasbenega podija, nikakor ne moremo mimo legendarnega Magnifica, ki v vsaki svoji skladbi na nek poseben način izraža ljubezen. Kot idealni zaključek deseterice se nam tokrat zdi njegova Pegica in verz:

O, kako se ljubiva midva, kot da bo konec sveta!

Popolno glasbeno vzdušje

Še tako dober izbor skladb pa ne bo imel smisla brez naprave, sposobne reproducirati celotni zvočni frekvenčni obseg. Huawei FreeBuds Pro 2 imajo edinstven dvojni zvočni sistem, ki pametno usklajuje dve gonilni enoti, zaradi česar delujeta v popolni koheziji in poskrbita za odličen zvok. Uporabljajo ravno membrano, ki jo običajno najdemo v slušalkah najvišje kakovosti. Ta dodatno poskrbi za natančno izražene visoke tone in globoke base, dinamični gonilnik s štirimi magneti za srednje in nižje frekvence pa zagotovi močnejše nizke tone. Rezultat je širok razpon zvoka, od 14 Hz do 48 kHz za resnično bogato kaskado zvoka.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več