Računalništvo, telefonija
01.09.2008 10:38
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Safe-si letos v šolske klopi pošilja Sejfkota

Za varno deskanje najmlajših šolarjev bo od letošnjega septembra naprej skrbel Sejfko, ki ima na zalogi cel kup nasvetov, kako se obnašati na internetu, da bodo druženje in druge aktivnosti v virtualnem spletu čim bolj zabavne in brezskrbne.
Prvih dvanajst nasvetov Sejfkota bo šolarje pričakalo na šolskih klopeh v drugi polovici septembra v obliki barvitih nalepk.

Nalepke Sejfko je Safe-si pripravil v sodelovanju s Telekomom Slovenije.
Poleg tega pa v slovenske osnovne in srednje šole prihajajo nova gradiva Deskanje po varnih vodah, ki jih je za učitelje pripravil Safe-si. Najnovejša raziskava RIS, ki se izvaja na Fakulteti za družbene vede, je pokazala, da se večina vprašanih, kar 81 odstotkov, strinja s trditvijo, da bi morali otroke v šolah v večji meri usposobiti za uspešno obvladovanje nevarnosti na internetu. Nova gradiva so lahko priložnost za učitelje, da v svoje predmete kot nadkurikularno temo vpeljejo tudi izobraževanje za varno uporabo interneta.

V kompletu, ki bo v treh izvodih poslan na vse šole v prvem tednu septembra, je izobraževalno gradivo, ki učitelje podrobno popelje po vseh tematikah informacijske varnosti, na priloženem CD-ju pa so praktične aktivnosti, ki jih lahko učitelj izvaja v razredu. Na zabaven in interaktiven način lahko učenci in dijaki prek aktivnosti spoznavajo možne pasti interneta in razvijajo zmožnost kritičnega presojanja informacij, vsebin pa tudi svojih dejanj na internetu.


Prijavi napako v članku