Igre
04.06.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Romerov brezplačen dodatek za Doom je končno tu

Sigil je delo legendarnega oblikovalca in programerja Johna Romera.
Sigil je delo legendarnega oblikovalca in programerja Johna Romera.

Ob lanski 25. obletnici izida legendarne prvoosebne streljanke Doom je eden ključnih mož izvirne zasedbe id Software, John Romero, napovedal izdajo neuradnega dodatka z naslovom Sigil. Ta naj bi kot neuradni naslednik četrtega poglavja The Ultimate Doom prvotno luč sveta sicer ugledal že februarja, a se je njegov izid zaradi težav z lansiranjem fizičnih kopij nekoliko zavlekel.

Zdaj je brezplačni dodatek končno na voljo preko uradne Romerove strani, kjer lahko za 6,66 € kupite tudi posebno različico z glasbeno podlago kitarskega virtuoza Bucketheada.

Sigil vsebuje 9 enoigralskih in 9 večigralskih stopenj, a ker je distribuiran kot “megawad” z nivoji zapisanimi v izvirnem datotečnem formatu, za igranje zahteva prednameščeno različico prvotne Pogube. Na srečo pa je The Ultimate Doom še vedno na voljo v trgovinah Steam, Humble Store ter GOG.com po zelo dostopnih cenah. Za zagon je potrebno imeti le še brezplačno orodje ZDoom, s pomočjo katerega se novo epizodo vključi v glavni meni igre. Podrobnejša navodila za namestitev pa se nahajajo v datoteki README znotraj Sigilovega zip arhiva.


Prijavi napako v članku