Računalništvo, telefonija
26.01.2016 10:01

Deli z drugimi:

Share

RoglIT 2016 z inovacijami nad izzive s področja posla in računalništva

Na Rogli je podjetje Unistar PRO organiziralo že enajsti poslovno-izobraževalni dogodek RoglIT, kjer je strankam, partnerjem ter predstavnikom medijev predstavilo aktualne trende in nove tehnologije s področja IT. Rdeča nit januarskega dogodka, ki vsako leto odpira sezono IT-konferenc v Sloveniji, je bila digitalna transformacija poslovanja. Več kot 200 udeležencev je tako spoznalo pomembnost pravočasnega obvladovanja sprememb in možnosti doseganja prilagodljivejšega in odzivnejšega poslovanja s pomočjo naprednih IT-storitev ter rešitev.
Roglit16
Roglit16

Dogodek RoglIT 2016 je spremljal slogan »Hitrost spreminjanja. Pravočasno obvladovanje sprememb.«, ki je udeležencem sporočal, da so spremembe edina stalnica v življenju in poslu. V svetu IT danes veljajo podobne razmere, kot ob izrednih dogodkih v naravi – počasne spremembe ali nepripravljenost na le-te vodi(jo) v neuspeh, zato je treba znati odgovoriti na poslovne in tehnične izzive današnjega in jutrišnjega dne.

»Unistar PRO je podjetje, ki se ne boji izzivov. Sodobno računalništvo je tisto, ki ne le podpira, temveč tudi omogoča in gradi nov posel. V podjetju veliko vlagamo v razvoj lastnih rešitev, ki jih nudimo kot napredne IT-storitve, med njimi pa najdemo tako infrastrukturo kot programsko opremo. Strankam nudimo celovite rešitve s pristopom vse na enem mestu. S PRO.academy smo postavili tudi največji poslovno-izobraževalni center v Sloveniji,« je udeležence nagovoril namestnik generalnega direktorja družbe Unistar PRO Pavle Jazbec.

Leto 2015 je zaznamovala tudi združitev podjetja Astec, specializiranega za informacijsko varnost, z družbo Unistar PRO. Unistar PRO se namreč pospešeno transformira iz sistemskega integratorja v ponudnika naprednih IT-storitev in poslovnih rešitev. Obvladovanje sodobnih tehnologij od podjetij zahteva tudi strateške naložbe v znanje in kompetence. Novi direktor prodaje v podjetju Unistar Igor Hostnik je dodal: »Izzivi naših strank in njihovih uporabnikov so naši izzivi. Gradimo partnerske odnose, v katerih vedno znova dokazujemo, da smo prilagodljivi, inovativni, odzivni … Pri več sto naročnikih po Sloveniji skrbimo za to, da več kot 48.500 uporabnikov svoje delo opravlja brezhibno.«

Generalni direktor družbe Unistar PRO Miran Boštic je poudaril, da je podjetje na trgu prisotno že skoraj 30 let. Boštic, ki sodi me domače vizionarje s področja IT, je udeležence dogodka RoglIT 2016 presenetil z novim partnerstvom. Z navezo z italijanskim podjetjem Evolvea družba Unistar PRO z velikimi koraki vstopa na trg interneta stvari, ki bo v prihodnjih letih poskrbelo za marsikatero spremembo v poslovanju družb in celih panog. »Zagovarjam holistični pristop k razvoju družbe in posla s pomočjo interneta stvari. Prav inteligentna interakcija med človekom in napravami bo z izmenjavo informacij in znanja ustvarjala novo vrednost. Podjetja v zadnjih letih predvsem skrbijo, kako bodo shranila vse mogoče podatke, mi pa jim bomo pomagali, kako uporabiti te podatke za boljše poslovne rešitve, procese in naloge. Za nami je uspešno leto, pred nami pa novo dokazovanje,« je sklenil Boštic.

Dogodek je v nadaljevanju ponudil dve vsebinski smeri. V poslovnem delu so udeleženci prisluhnili številnim primerom dobrih praks s področij hrambe in obdelave podatkov (lokalno in v računalniškem oblaku), obvladovanja sprememb, upravljanja programske opreme in storitev ter zagotavljanja kakovostne komunikacije in pretoka informacij med zaposlenimi in strankami s pomočjo vseh vrst naprav in komunikacijskih kanalov. Posebna pozornost je bila namenjena tudi področju, ki je med slovenskimi podjetji relativno zanemarjeno – informacijski varnosti – ter osveščanju in izobraževanju zaposlenih.

Tehnični del predavanj so zaznamovale konvergenčna infrastruktura, kombinacija lokalnih in oblačnih rešitev ter napredne IT-storitve, ki spreminjajo podobo sodobnih informacijskih okolij. V času, ko podjetja iščejo načine, kako doseči čim bolj učinkovito poslovanje ter ga ustrezno podpreti z informacijskimi rešitvami, so domači in tuji strokovnjaki na dogodku RoglIT poskrbeli za praktično predstavitev rešitev, ki delujejo. V ospredju so bile integrirane in za uporabo enostavne rešitve, ki podjetjem prinašajo hitre prednosti in zaposlenim omogočajo, da delajo preprosto bolje.

O simbiozi produktivnosti, sodelovanja in športa je na zaključnem predavanju, ki ni bilo več strogo IT obarvano, spregovoril tudi predstavnik Košarkarske zveze Slovenije. Dogodek RoglIT 2016 je sklenil večerni program z zabavo.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku