Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
07.12.2022 11:02

Deli z drugimi:

Share

Preverite kemijsko sestavo vaših materialov v eni sami sekundi!

Lasersko inducirana spektroskopija razgradnje (LIBS) se je v zadnjih letih močno razvila, hkrati pa se je povečala njena uporaba v industrijskih okoljih.

Serija ročnih analizatorjev kemijske sestave kovin, Hitachi LIBS Vulcan, zagotavlja rezultate v eni sekundi in je priljubljena za vhodne preglede, preverjanje kovin in sortiranje odpadkov. Kot tehnologijo zaznavanja uporablja lasersko inducirano razgradno spektroskopijo (LIBS), ki odpravlja potrebo po rentgenskih žarkih in povezanih licencah ter specialističnem usposabljanju. Druge lastnosti, zaradi katerih je Vulcan tako uporaben so vzdržljivost, hitrost analize, nizki stroški lastništva, enostavno upravljanje in natančen ID materiala.

Za odčitavanje je vse, kar morate narediti, to, da postavite analizator na vzorec in pritisnete na sprožilec. Že v eni sekundi so rezultati jasno prikazani na zaslonu. Te rezultate je mogoče poslati storitvi za upravljanje podatkov v oblaku, ExTOPE Connect, za namene vodenja evidenc. Z življenjsko dobo baterije 8 ur pri analizi vzorca vsakih pet sekund bo prispeval k vaši produktivnosti ves delovni dan.

Interna analiza:

Interna analiza pomeni, da imate v rokah vse karte, ko gre za preverjanje materiala, in vam daje svobodo, da poskusite sprejeti ali zavrniti nove dobavitelje, kadar koli želite. Vendar pa mora sam analizator imeti ustrezne lastnosti, da lahko opravi svoje delo:

  • Učinkovitost: Preizkusiti boste morali veliko materiala, morda 100-odstotni PMI, in hiter in učinkovit prenosni analizator vam bo omogočil, da se prebijete skozi stotine komponent v enem dnevu.
  • Nizki stroški lastništva: Analizator se mora plačati sam in biti stroškovno učinkovit za delovanje.
  • Zanesljivost in natančnost: Potrebujete zanesljiv analizator, ki vedno znova daje rezultate, ki jim lahko zaupate.
  • Upravljanje podatkov: Podatke, ki se generirajo ob meritvah, je potrebno shranjevati na varno mesto. Potrebujete analizator, ki lahko zajema, shranjuje in prenaša informacije v informacijski sistem za enostavno evidenco in sprejemanje odločitev v realnem času.
LIBS-analizator-Vulcan-interna-analiza-2

Zakaj je interna analiza pomembna?

V zadnjem času je bilo veliko zgodb, kjer so podjetja morala sproti menjavati dobavitelje, da so zadostila povpraševanju, vendar so ugotovila, da dobavljeni izdelki še zdaleč niso izpolnjevali specifikacij.

V proizvodnji ali izdelavi je s pomočjo prenosnega analizatorja razmeroma preprosto uvesti korake za nadzor lastnih procesov, saj lahko z njegovo pomočjo ukrepate in preverite material, še preden ga vgradite v izdelke.

Ker ste del dobavne verige, preprosto ne morete tvegati, da vam morebitne napake dobaviteljev povzročijo drage težave s kakovostjo.

Danes uporabljamo zelo veliko število različnih vrst litega železa, jekla in aluminija, zato bo hitra analiza pomagala zagotoviti, da vaše surovine ali komponente ustrezajo specifikacijam zlitine.

Za še več informacij se obrnite na podjetje Merel na spletni strani www.merel.si ali info@merel.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
podatkovna analitika prenosni analizator Vulcan


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več