Računalništvo, telefonija
17.08.2011 17:30

Deli z drugimi:

Share

Ročna GPS naprava Montana 650

Garmin Montana  650
Garmin Montana 650

Garmin Montana 650 je GPS naprava, namenjena uporabi v avtomobilu, na kolesu, na vodi in seveda peš. Na voljo so različni nosilci, ki poskrbijo, da je Montana 650 varno nameščena. Nosilci so prilagojeni vozilu in uporabi – tako je nosilec za na motor izjemno robusten, nosilec za v avtomobil pa ima vgrajen zvočnik, ki omogoča glasovno usmerjanje. Tako je lahko vedno z vami, ne glede na aktivnosti, ki vas v danem trenutku zanimajo.

Dodajanje novih zemljevidov je enostavno. Montana 650 ima režo za microSD kartico – tako le vstavite kartico z želenimi zemljevidi in že ste pripravljeni na nove podvige. Na velikem, na dotik občutljivem in na soncu dobro vidnem zaslonu diagonale 10,2 cm lahko prikažete cestno, topografsko ali navtično kartografijo, lahko pa namestite tudi satelitske posnetke BirdsEye™. Uporabite lahko tudi skenirane papirnate zemljevide – preko sistema Custom Maps na napravo namestite umerjene zemljevide v jpeg obliki.

Zaslon omogoča postavitev ležeče in pokončno – pokončno je naprava bolj uporabna v rokah, ležeče pa v avtomobilu, na kolesu ali na plovilu. Vgrajena kamera s 5 milijoni točk bo vsaki sliki dodala geografske koordinate – tako boste videli tudi kje ste slikali. Montana 650 ima vgrajen 3-osni elektronski kompas, s pomočjo katerega je smer prikazana ne glede na položaj naprave in ne glede na to, ali se premikate ali ne. Izjemno natančen barometrični višinomer omogoča natančen prikaz višine, omogoča pa tudi prikaz in spremljanje tlaka. Tako lahko spremljate tudi spremembe vremena, kar zna biti na morju ali v gorah še kako pomembno.

Montana 650 ima unikaten sistem napajanja. Uporabite lahko polnilno litij-ionsko baterijo, lahko pa uporabite tudi standardne AA baterije. Tako lahko napravo uporabljate dlje časa – če nimate dostopa do polnilca za litij-ionsko baterijo, preprosto vstavite AA baterije in že ste pripravljeni na nove avanture. Je izjemno vzdržljiva ter seveda vodotesna po standardu IPX 7. Tako jo lahko brez skrbi uporabljate pri vseh aktivnostih – na vodi, v blatu ali prahu.

Na voljo je tudi model Montana 600, ki nima vgrajenega fotoaparata.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GARMIN d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GARMIN d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Pridružite se GARMIN SLOVENIJA na družabnem omrežju Facebook!

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GARMIN d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku