Računalništvo, telefonija
01.12.2017 14:16
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ricoh se pridružuje boju proti Alzheimerjevi bolezni

Ricoh se pridružuje boju proti Alzheimerjevi bolezni
Ricoh se pridružuje boju proti Alzheimerjevi bolezni

Podjetje Ricoh, eden vodilnih proizvajalcev tiskalniške opreme in rešitev za upravljanje dokumentov, se je pridružilo boju proti Alzheimerjevi bolezni. V ta namen so sklenili partnerstvo z britansko organizacijo Alzheimer’s Research, vodilno evropsko dobrodelno ustanovo, ki se ukvarja z raziskovanjem demence. Organizaciji bosta skupaj pripravili številne kampanje ozaveščanja o bolezni, za ta namen pa bodo uporabili Ricohove tiskalniške tehnologije in njihove druge digitalne rešitve.

Ricoh bo prav tako organiziral številne prostovoljne aktivnosti, s čimer bo skušal pridobiti čim več sredstev za nadaljnje raziskave. Z zbranimi sredstvi bodo podprli najbolj prizadevne znanstvenike, ki se iz dneva v dan trudijo priti do dna kompleksnim boleznim, ki povzročajo demenco, med katerimi je najbolj pogosta Alzheimerjeva bolezen. Dobrodelni akciji se se bodo pridružile tudi Ricohove izpostave v Evropi, kjer bodo prav tako organizirali zbiranje sredstev in druge aktivnosti ozaveščanja. Med drugim bodo za svoje zaposlene pripravili izobraževanja o simptomih, vzrokih in posledicah demence, ter jih konstantno obveščali o napredku raziskav.

Javier Diez-Aguirre, podpredsednik oddelka za korporativni marketing in oddelka za družbeno odgovornost in okolje, je akcijo komentiral z besedami: “Ricoh deli poslanstvo z organizacijo Alzheimer’s Research, da bi do leta 2025 uspeli ustvariti prvo vplivnejše zdravilo za demenco. K tej misiji bomo prispevali naše ljudi, tehnologijo in strokovno znanje. Ponosni smo na partnerstvo z organizacijo Alzheimer’s Research in komaj čakamo, da naša razmišljanja, energijo in strast glede premagovanja demence pretvorimo v prakso.”

Timothy Parry, direktor komuniciranja in parterstev pri organizaciji Alzheimer’s Research pa je k temu dodal: “Ponosni smo na sklenitev partnerstva s podjetjem Ricoh Europe. To je zelo vplivno podjetje, ki je vodilno na področju teholoških inovacij, s sklenitvijo partnerstva z našo organizacijo pa kažejo, da korporacije vseh vrst lahko igrajo pomembno vlogo pri premagovanju velikih zdravstvenih ovir. Hvaležni smo za podporo vodstva in zaposlenih pri Ricoh Europe, s sodelovanjem pa smo odločni, da bomo znanstvenikom pomagali priti do pomembnih odkritij, ki bodo posameznikom in družinam, ki jih je prizadela demenca, prinesli nov žarek upanja.”

Za več informacij obiščite spletno stran www.ricoh-europe.com, v boju proti Alzheimerjevi bolezni pa lahko pomagate tudi vi z nakupom Ricohovih tiskalniških rešitev, ki jih v Sloveniji najdete pri podjetju Vibor.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Vibor d.o.o. zastopnik za RICOH v Sloveniji in ukinja NASHUATEC

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku