Računalništvo, telefonija
11.10.2004 11:46
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Rešitve za ADSL2

SMC Networks je predstavil načrte za ponudbo novih rešitev ADSL2 na ameriškem in evropskem trgu. Prva izmed SMC-jevih rešitev ADSL2 je večfunkcijski brezžični usmerjevalnik ADSL2 Barricade g. Izdelek trenutno preizkušajo največji ponudniki internetnih storitev, v prodaji pa bo v letošnjem zadnjem četrtletju.

Standarda ADSL2 in ADSL2+ je sprejelo združenje International Telecommunication Union leta 2002. Uveljavila sta se za izpolnitev zahtev glede večje pasovne širine pri storitvah, kot so video, igrice in druge zahtevne aplikacije. ADSL2 je s hitrostjo prenosa podatkov 12 Mb/s (8 Mb/s pri ADSL) k uporabniku in povezovanjem na razdalji več kot 90 metrov odprl ponudnikom internetnih storitev in telekomunikacijskim podjetjem nove tržne priložnosti. ADSL2+ pa je v nadaljevanju podvojil najvišjo frekvenco, ki se uporablja za prenašanje podatkov k uporabniku z 1,1 na 2,2 MHz. S tem je omogočil hitrost prenosa podatkov 25 Mb/s k uporabniku prek telefonskih linij na razdaljah več kot 1.500 metrov. Izdelki, ki uporabljajo standard ADSL2 oziroma ADSL2+, so popolnoma združljivi z obstoječo opremo ADSL.

ADSL2 Barricade g (SMC7904WBRA) je narejen s poudarkom na zmogljivostih, uporabnosti in enostavnosti uvedbe. Podpira pretok podatkov G.dmt, podatke prenaša k uporabniku s hitrostjo 12 Mb/s, od uporabnika pa s hitrostjo 1 Mb/s. Vgrajeni strežnik za DHCP še povečuje enostavnost namestitve in razširjanja omrežja. Tudi nastavljanje je enostavno, saj je SMC tesno sodeloval z glavnimi ponudniki internetnih storitev pri razvoju prednastavljivega menija, ki uporablja samoprepoznavanje za hitrejše nameščanje pri končnem uporabniku.

SMC ADSL2 Barricade g je večfunkcijski usmerjevalnik s podporo za Annex A ADSL. Usmerjevalnik združuje brezžično dostopovno točko IEEE 802.11g, 4 vhode 10/100 Mb/s RJ45 za priključitev na osebni računalnik ali v omrežje ter vhod RJ11 WAN za priključevanje linije ADSL/ADSL2. Naprava se prek vhodov RJ45 lahko priključi na omrežno zvezdišče ali stikalo, s čimer se domačo ali pisarniško povezavo ADSL razdeli med več uporabnikov. Nadgradnje strojne in programske opreme za ADSL2+ so trenutno še v razvoju.


Prijavi napako v članku