Triki in nasveti
28.07.2016 11:33
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Remix OS ima vse možnosti, da uniči Windows 10

Brezplačni operacijski sistem Remix OS je hiter, stabilen in vsestransko uporaben.
Brezplačni operacijski sistem Remix OS je hiter, stabilen in vsestransko uporaben.

Vse več kitajskih proizvajalcev osebnih in tabličnih računalnikov se v zadnjem času odloča za namestitev operacijskega sistema Remix OS, ki velja za odličen nadomestek Windowsa. Operacijski sistem Remix OS je namreč v osnovi prirejena različica mobilnega operacijskega sistema Android, njegov grafični vmesnik pa močno spominja tako na grafični vmesnik operacijskega sistema Windows kot Chrome OS. Tu so namreč na voljo meni Start, vrstica za obvestila pa posnema tako tisto, ki smo je vajeni pri operacijskem sistemu Windows 10, kot tisto iz operacijskega sistema OS X. Zanimivi operacijski sistem Remix OS podpira celo uporabo desnega miškinega gumba, aplikacije, ki so bile pripravljene za operacijski sistem Android, pa lahko poganjamo tako v posamičnem oknu kot v celozaslonskem načinu.

Zanimivi operacijski sistem Remix OS je pred kratkim dočakal pomembno posodobitev, ki ga je naredila še uporabnejšega. Odslej namreč temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 6.0 Marshmallow, ki je vsaj za razred boljši od njegovega predhodnika oziroma sistema Android Lollipop. Novost lahko zdaj brez težav namestimo na osebne računalnike, ki podatke preračunavajo s procesorji Intel, AMD in ARM, poleg tega pa je zagotovljena boljša podpora za grafični kartici Nvidia in AMD. Posodobitev je prinesla celo možnost boljše prilagoditve sistema našemu načinu dela, zaznati pa je tudi boljše upravljanje z okni nameščenih programov. Te lahko namreč odslej zmanjšamo ali povečamo, programe za predvajanje video vsebin pa lahko brez težav poganjamo v celozaslonskem načinu.

Novo različico operacijskega sistema Remix OS je potrebno namestiti na novo, saj nadgradnja starejše različice zaradi nove osnove ni mogoča. Po namestitvi operacijskega sistema bo potrebno namestiti še program Google Play Store, in sicer z namenom dostopa do bogate različice prednameščenih programov. Če vas je operacijski sistem Remix OS prepričal, ga lahko brezplačno prenesete s klikom na spletno povezavo bit.ly/Remix-OS-PC. V primeru težav ali vprašanj v povezavi z namestitvijo operacijskega sistema Remic OS vam je seveda vedno na voljo forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku