Telefoni
10.03.2015 10:55
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Rekordna predprodaja mobilnikov Galaxy S6

Nova pametna mobilnika Samsung Galaxy S6 bosta zagotovo prepričala tudi nas.
Nova pametna mobilnika Samsung Galaxy S6 bosta zagotovo prepričala tudi nas.

Podjetje Samsung je pred kratkim predstavilo pametna mobilna telefona Galaxy S6 in Galaxy S6 Edge, ki sta navdušila marsikaterega uporabnika storitev mobilne telefonije. Prvi prodajni podatki novosti kažejo, da je južnokorejski gigant z mobilnikoma zadel v polno, saj gresta v predprodaji v prodajo kot za stavo. Podjetju Samsung je namreč v zgolj nekaj dnevih uspelo prodati kar 20 milijonov enot novih mobilnikov, in sicer 15 milijonov pametnih mobilnih telefonov Galaxy S6 in pet milijonov mobilnikov Galaxy S6 Edge.

Nova pametna mobilna telefona Samsung Galaxy S6 bo mogoče kupiti že 10. aprila, in sicer v kar 20 državah po vsem svetu, vključno s Slovenijo. Novosti bosta zlahka prepričali tudi slovenske uporabnike storitev mobilne telefonije, saj razpolagata z relativno zmogljivo strojno opremo. Zaslon pri obeh novostih po diagonali meri 5,1 palca (13 centimetrov), pri čemer ločljivost izrisa slik znaša kar zavidljivih 2.560 x 1.440 slikovnih točk. Zaslon mobilnika Galaxy S6 Edge je za nameček na levem in desnem robu ukrivljen. Ta naj bi znatno izboljšal uporabniško izkušnjo, saj bodo uporabniki namreč pridobili dodatna miniaturna zaslona za prikazovanje informacij, kot so vsebina prejetih kratkih sporočil, podatki o vremenu, napolnjenost baterije, moč mobilnega signala in še mnogo več. Poleg tega bodo lahko na voljo še miniaturne ikone za hiter dostop do najpogosteje uporabljenih funkcij.

Ohišje mobilnikov je izdelano iz kakovostnega aluminija, pri čemer tako prednjo kot zadnjo stran prekriva steklo Gorilla Glass 4, ki je odporno na padce, praske in udarce. Da pametnima mobilnima telefonoma Samsung Galaxy S6 in S6 Edge ne bi prehitro zmanjkalo moči, pa skrbijo procesor s osmimi sredicami frekvence 2,1 gigaherca in 1,5 gigaherca, sistemski pomnilnik kapacitete treh gigabajtov in podpora za povezovanje v hitra mobilna omrežja 4G/LTE.

Pametna mobilna telefona Galaxy S6 in S6 Edge se bosta brez težav prikupila tudi ljubiteljem fotografije, saj ju je Samsung opremil z digitalnim fotoaparatom ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk, optično stabilizacijo slike, zmožnostjo samodejnega spremljanja in ostrenja izbranega predmeta tudi med snemanjem videoposnetkov, ki so seveda lahko do ločljivosti 4K. Za shranjevanje podatkov je na voljo do 128 gigabajtov sistemskega pomnilnika, na njem pa je pričakovano prednameščen mobilni operacijski sistem Android 5.0 Lollipop.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku