Življenjski slog
Poslovne rešitve
19.04.2022 13:03
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako izbrati prave regale?

Ne glede na panogo ali vrsto delovnega mesta je eden najpomembnejših vidikov poslovnega uspeha pravilna organizacija.

Ustrezni, pravilni in kakovostni skladiščni in poslovni regali lahko vsakemu podjetju ali zaposlenemu pomagajo organizirati delovno površino z izdelki, dokumenti, materiali … na učinkovit in lahko dostopen način. Tako kot v digitalnem svetu poskrbite za digitalne dokumente in datoteke, bi morali poskrbeti tudi za fizično hrambo.

Ustrezna hramba, ki je sestavljena iz polic in regalov, ne poskrbi le za estetski videz vaših delovnih prostorov. Nihče si ne želi poleg računalnika imeti goro dokumentov, za katere niti ne veste, ali jih še potrebujete ali ne. Neorganiziranost je smrt produktivnosti.

Z regali se boste izognili navlaki na vaši pisarniški mizi ali skladišču, vendar boste obenem tudi poskrbeli za logično urejeno hrambo. Potrebujete dokument izpred nekaj let? Pravo škatlo materialov? Zaradi urejenega sistema, ki je mogoč le z regali in policami, boste brez težav hitro in enostavno našli, kar iščete.

Čeprav je mogoče, da delovne naloge opravite brez organiziranega sistema hrambe, vseeno oklestite svojo produktivnost z nepotrebnimi zamudami, zapleti in napakami.

Kateri regali so pravi za vas?

Ne obstajajo univerzalni regali in police, katere bi lahko uporabili v kateremkoli okolju za katerekoli namene. Pred nakupom si morate zastaviti nekaj vprašanj, s katerimi boste zožili izbiro regalov.

Kaj želite shraniti? Koliko prostora imate? Ali potrebujete gredi ali police? Ali potrebujete dostop z ene ali obeh strani? Kam želite postaviti vaše regale? Kateri regali omogočajo naknadno razširljivost?  

Že iz samih vprašanj je jasno, da so uporabniške potrebe številčne in raznolike. Temu primerna je tudi raznolika izbira regalov:

  • Arhivski in pisarniški regali za arhiviranje poslovnih dokumentov in listin.
  • Regali za težke obremenitve: za potrebe skladiščenja v delavnicah, skladiščih in industrijskih halah.
  • Paletni regali: idealni za shranjevanje v skladiščih.
  • Garažni regali: vključujejo težka stojala in police za shranjevanje delovnih in garažnih predmetov ter dodatkov. Shranite lahko širok spekter predmetov, vključno s pnevmatikami, mazivi in drugih majhnih delov.
  • Regali za razvrščanje pošte: za urejeno razvrstitev pošte in poslovnih dokumentov v poštnih prostorih so priporočljive omare za sortiranje.
  • Maloprodajne police za pomoč pri razstavljanju oblačil in drugega blaga.
  • Regali za shranjevanje manjših delov, orodja in drobnih pritrdilnih elementov v delavnicah in skladiščih. Opremljeni z več škatlami in zaboji za sistematično shranjevanje.
  • Regali za shranjevanje kemikalij ustrezajo vsem varnostnim standardom za hrambo nevarnih snovi.

Regali za lahko shranjevanje

Pisarniško in skladiščno shranjevanje se poleg namembnosti razlikujeta tudi stilistično. Nihče si ne želi delovnike preživeti v sterilni pisarni. Z regali Light in Total boste v pisarni ohranili eleganten dizajn. Regalna sistema sta idealna za shranjevanje knjig, arhivskih škatel in poslovnih dokumentov. Popestrite jih lahko z dodatnimi notranjimi detajli. Vsaka polica ima nosilnost do 150 kilogramov, na voljo pa so tudi regali Light v različici z nosilnostjo do 70 kilogramov.

Regali Mix prav tako podpirajo nosilnost do 150 kilogramov, obenem pa imate možnost odprtega ali zaprtega prostora za shranjevanje ali mešanico obojega. Regale Mix lahko kombinirate z vrati, predali in drugimi pametnimi dodatki. Police lahko prilagodite po višini, na voljo pa so Mix regali v štirih različnih višinah in širinah.

Za nekoliko težje predmete so ustrezni regali Power, ki jih lahko uporabite v skladiščih ali pisarnah, kjer se hranijo težji predmeti. Zagotovljena je nosilnost do 170 kilogramov na polico.

Bolj robustni regali za neprizanesljiva okolja

Sistem regalov Transform s pocinkano zasnovo je primeren za težka delovna okolja, pa tudi za skladiščne prostore in dokumentni arhiv. Poimenovan je po svoji vsestranskosti in »neskončni« razširljivosti, ki se prilagaja potrebam vsakega podjetja.

S sistemom Combo boste dobili prilagodljive regale, s katerimi boste zgradili konstrukcijo po svojih merah in željah. Regalom lahko po potrebi dodate dodatne police ali enote, priključite pa lahko tudi delovne mize in ustvarite pametno delovno postajo z dovolj delovne površine in priključenim prostorom za shranjevanje. Regalni sistem Combo za stabilnost ne potrebuje stranske ali zadnje opornice, kar pomeni, da je dostop omogočen s katerekoli strani. Vsaka polica je sposobna obremenitve do 700 kilogramov.

Regal med regali pa je sistem Tough. Gre za izjemno robusten sistem regalov, ki je zasnovan za shranjevanje težkega kosovnega blaga, vključno z dolgimi materiali in nepaletiziranim blagom v skladiščih. Za izboljšanje varnosti na delovnem mestu je na voljo stabilizacijska noga, ki jo pritrdite na tla. Svoje ime pa upraviči z nosilnostjo do 1000 kilogramov na polico.

Za še več informacij o različnih regalih obiščite spletno stran kataloska-prodaja.si. V primeru dodatnih vprašanj vam je na voljo njihova strokovna ekipa, s katero boste zagotovo našli za vas primeren sistem regalov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
regali police


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več