Računalništvo, telefonija
29.10.2014 16:01

Deli z drugimi:

Share

Red Orbit nominiran za prestižno nagrado The Digitals

Red Orbit, s projektom From First Click to Last Conversion, ki ga je pripravil skupaj z Big Bangom, ob boku zvenečih imen iz svetovnega oglaševalskega sveta, kot so Ikea, Audi, Google, Coca-Cola, TripAdvisor in drugi..
The Digitals
The Digitals

V začetku novembra bodo v Londonu podelili prestižne mednarodne nagrade The Digitals. V dveh kategorijah se je v finalni izbor tekmovanja uvrstila tudi digitalna agencija Red Orbit in s tem potrdila, da na področju digitalnega marketinga spada v sam svetovni vrh.

Tekmovanje The Digitals je namenjeno izpostavitvi izjemnih projektov, ki dvigujejo standarde digitalnega marketinga in podeljuje nagrade digitalnim presežkom iz celega sveta. Žirija je v sredini oktobra izmed več kot 700 prijavljenih kampanj izbrala finaliste, ki se bodo potegovali za prestižno nagrado v 24 kategorijah.

Red Orbit in Big Bang se za nagrado potegujeta v kategorijah Retail in Data & Digital. Zmagovalce bo izbrala mednarodna žirija, ki jo sestavljajo nekateri najbolj priznani strokovnjaki s področja digitalnega marketinga. Žiranti prihajajo iz izredno uglednih in mednarodno znanih podjetij kot so John Lewis, Sky, TUI, BBC, Microsoft, IAB, Virgin Atlantic Airways… Da je konkurenca res močna, dokazuje hiter pregled seznama nominiranih podjetij. Red Orbitu in Big Bangu ob boku stojijo mednarodni velikani kot Ikea, Evian, Mothercare, Google, Adidas, Coca-Cola, P&G in podobni.

S prijavljenim projektom sta Red Orbit in Big Bang naredila velik korak naprej na področju razumevanja potrošnikov in optimizacije digitalnega marketinga. Konec leta 2013 sta skupaj pripravljala digitalno strategijo za leto 2014. Big Bang si je želel bolje spoznati odločitveni proces potrošnika in na podlagi tega izboljšati svoje trženjske aktivnosti ter potrošnikom ponuditi bolj relevantne podatke, boljšo ponudbo in izboljšati svojo prodajo.

V Red Orbitu so v prvem delu projekta implementirali napredno digitalno analitiko, ki spremlja potrošnike skozi celotni odločitveni proces preko treh naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon), 8 različnih digitalnih kanalov in 16 Big Bangovih fizičnih trgovin. Med zanimivejšimi implementacijami je bilo zajemanje vremenskih podatkov glede na lokacijo uporabnika in analiza vpliva vremena na konverzijo v spletni trgovini. V drugem delu je Red Orbit na podlagi zbranih podatkov optimiziral Big Bangov digitalni nastop, Big Bang pa je vpeljal spremembe v svojih fizičnih trgovinah. Rezultati projekta so izjemni in so prinesli velikansko izboljšanje spletne prodaje, konverzij na spletni strani, povprečne vrednosti nakupa in samega števila nakupov.

Podelitev nagrad bo 12. novembra v Londonu.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RED ORBIT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RED ORBIT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RED ORBIT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku